Quantcast

Γνώμες

Ισχυρή διοίκηση στο Δημόσιο τομέα

Ένας εκ των λίγων σοβαρών πολιτικών του παλιού συστήματος είχε πει πως αν η Ελλάδα είχε δημιουργήσει μια ισχυρή και παραγωγική δημόσια διοίκηση από την δεκαετία του 90 και μετά, δεν θα είχε οδηγηθεί ποτέ στην χρεωκοπία.

Τι σημαίνει όμως ισχυρή και παραγωγική διοίκηση στον δημόσιο τομέα;
Σημαίνει πρώτα απ’ όλα ιεραρχία, εξειδίκευση και στόχευση. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή που δεν έχουν θέση οι κομματικοί ανταγωνισμοί και όλοι θα εργάζονται με συγκεκριμένα στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα.

Θα πείτε ότι αυτό είναι το ιδεατό και ότι σε μια χώρα που επικρατεί ο κομματικοποιημένος συνδικαλισμός και οι εργαζόμενοι, είτε εργαστούν, είτε δεν εργαστούν θα λάβουν τα ίδια χρήματα και θα έχουν την ίδια υπηρεσιακή εξέλιξη, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τραγικό, όπως άλλωστε υπήρξε το 2010.

Αυτή η κυβέρνηση έχει μια διαφορετική ατζέντα για το θέμα σε σχέση με τις προκατόχους της. Και αλίμονο στη χώρα εάν δεν καταφέρει να μεταρρυθμίσει το κράτος. Ήδη χθες πήρε μια σωστή απόφαση.

Έριξε το βάρος των προσλήψεων σε δύο τομείς που η κοινωνία υποφέρει.

Την υγεία και τα σώματα ασφαλείας. Εκεί ναι χρειάζεται προσωπικό. Αρκεί να μπει και ένα σύστημα εργασίας που θα υπακούει σε κανόνες και σωστές συμπεριφορές. Διότι αν δεν φτιάξουμε κράτος, όλοι εμείς οι απλοί πολίτες θα πληρώνουμε, δίχως να εισπράττουμε υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *