Ελλάδα

Ιστορική ανατροπή του εκλογικού τοπίου

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, δίνουν πλέον τα επίσημα αποτελέσματα με τη ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα αλλά το ποσοστό της να είναι πολύ χαμηλό για τα δεδομένα. Από την άλλη, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ιστορικό χαμηλό και είναι πλέον 3ο κόμμα!

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην 5η θέση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες να συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό, ενώ η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή σημαδεύει για πάντα την κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη μπαίνει στην Βουλή αλλά δεν συγκεντρώνει τα ποσοστά που τις έδιναν οι δημοσκοπήσεις, ενώ, μάχη για να μπουν στο κοινοβούλιο δίνουν ΛΑΟΣ, Οικολόγοι και ΔΗΣΥ.

Σε 38% ανήλθε η αποχή σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους και καταμετρημένο το 47,12% των εκλογικών τμημάτων. Η υψηλότερη αποχή σημειώθηκε σε Φλώρινα, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λακωνία, Ευρυτανία, Χίο, Αρκαδία και Σάμο με ποσοστά που ανέρχονται από 64,36% στη Φλώρινα και φθάνουν το 51,10% στη Σάμο.
Αντιθέτως τα μικρότερα ποσοστά αποχής παρουσιάσθηκαν σε Αττική, Β’ Θεσσαλονίκης, Β’ Αθηνών, Ημαθία, Χαλκιδική, Ηράκλειο και Λάρισα με τα ποσοστά αποχής να ανέρχονται από 25,05% στην Αττική έως 30% στη Λάρισα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *