Ζάκυνθος

Ικανοποιημένος δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ που διόρισε Διευθύντρια στην Παιδιατρική κλινική

Εξελίξεις στο χώρο της Υγείας

Διευθύντρια έχει η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου καθώς έγινε διορισμός και έτσι αντιμετωπίστηκε ένα από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή κάνει γνωστή ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητά από το Βουλευτή της ΝΔ να καλύψει και τις άλλες θέσεις ιατρών.

Η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και την παιδιατρική κλινική αποτελεί ο διορισμός διευθύντριας ιατρού της παιδιατρικής, σύμφωνα με δήλωση της διοικήτριας του νοσοκομείου στον τοπικό τύπο.

Η ολοκλήρωση – έστω και καθυστερημένα – της διαδικασίας κάλυψης της συγκεκριμένης θέσης, που είχε προκηρυχθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2019 μαζί με άλλες δέκα (10) ακόμα θέσεις ιατρών ΕΣΥ (διαφόρων ειδικοτήτων), βάζει οριστικά τέλος στα σενάρια περί κλεισίματος της παιδιατρικής, η οποία με την στελέχωση πλέον με δυο μόνιμους ιατρούς ΕΣΥ σταθεροποιεί την λειτουργία της και δημιουργεί προϋποθέσεις απρόσκοπτης εύρυθμης λειτουργίας. Ένα χρόνο μάλιστα μετά την σοβαρή κρίση που δημιούργησε η παραίτηση των τριών μόνιμων γιατρών της κλινική.

Θα πρέπει ωστόσο να υπενθυμιστούμε ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της κάλυψης εννέα (9) ακόμα θέσεων ιατρών ΕΣΥ, που έχουν προκηρυχθεί ήδη από τον Μάρτιο-Απρίλιο, και συγκεκριμένα: Τριών εντατικολόγων για την λειτουργία της ΜΕΘ, ενός καρδιολόγου, ενός νεφρολόγου, ενός χειρουργού, ενός οφθαλμιάτρου, ενός ακτινολόγου και ενός γαστρεντερολόγου.

Η πρόσληψη αυτού του ιατρικού προσωπικού είναι απαραίτητη τόσο για την λειτουργία της ΜΕΘ όσο και για την ενίσχυση κρίσιμων ιατρικών τμημάτων του νοσοκομείου.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να κινηθούν υλοποιώντας ένα ήδη δρομολογημένο και χρηματοδοτημένο έργο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλουν να στηρίξουν το νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας και να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα της υγείας.

Η απάντηση του Βουλευτή Δ. Ακτύπη

Μετά την ανακοίνωση αυτή ο Βουλευτής Διονύσης εξέδωσε απάντηση στην οποία σχολιάζει την κατάσταση στο Νοσοκομείο επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

Αυτοί που διέλυσαν το νοσοκομείο και άφησαν κλειστή την παιδιατρική, αυτοί που ανοίγουν τη ΜΕΘ τα 4 τελευταία χρόνια, έχουν το θράσος να μας εγκαλούν και να μας δίνουν οδηγίες. Τους παραδώσαμε την παιδιατρική με 4 παιδιάτρους και μας την παρέδωσαν με κανέναν! Τους παραδώσαμε νέο Νοσοκομείο και τώρα κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση 27 εκ. € λόγω της κλειστής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».

Ο Βουλευτής Ζακύνθου δήλωσε στον –Ε- πως καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει αυτές τις ενδεχόμενες δυσάρεστες συνέπειες και μεταξύ άλλων ανέφερε πως γίνονται τα αναγκαία για να λειτουργήσει ο μαστογράφος και το μηχάνημα για τη μέτρηση οστικής μάζας. Επίσης μίλησε για τιτάνια προσπάθεια ώστε να ανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *