Ζάκυνθος

Ικανοποίηση για την απεμπλοκή του έργου Ξύγκια – Αλυκές

Την ικανοποίηση των κατοίκων του ορεινού τμήματος του νησιού μας για την «απεμπλοκή» του έργου του νέου οδικού άξονα Ξύγκια – Αλυκές, εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βολιμών Γιάννης Θεοδόσης Κοντός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Δικαστήριο εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα την απόφαση για τον ορισμό τιμής απαλλοτρίωσης στο συγκεκριμένο έργο, που είναι ένα από τα  δύο οδικά έργα που είχει εντάξει στο ΕΣΠΑ η τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου. Να σημειωθεί, πως τόσο ο δρόμος Ξύγκια Αλυκές όσο και το έργο της Οδικής Ασφάλειας, παρέμεναν στον «πάγο» εδώ και τρία χρόνια, αφού από το 2009 οπότε και εντάχθηκαν μέχρι και σήμερα δεν είχαν δημοπρατηθεί, λόγω της εκκρεμότητας που υπήρχε με τις απαλλοτριώσεις.

Στη συνέχεια και η εκδίκαση των απαλλοτριώσεων πέρασε από σαράντα κύματα, αφού εξαιτίας των κινητοποιήσεων που κατά καιρούς αποφάσιζαν οι δικηγόροι σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, η μια αναβολή της δίκης διαδέχονταν την άλλη!

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, όσο και οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των ορεινών κοινοτήτων άσκησαν έντονες πιέσεις προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση με αποτέλεσμα, πριν λίγους μήνες, αν και οι δικηγόροι βρίσκονταν και πάλι σε αποχή από τα καθήκοντά τους, ο Δικηγορικός Σύλλογος να αποφασίσει την εξαίρεση της συγκεκριμένης υπόθεσης και το δικαστήριο τελικά να πραγματοποιηθεί.

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τον ορισμό τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης, οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου για το δρόμο Ξύγκια Αλυκές θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βολιμών Γ. Θεοδόσης Κοντός, μιλώντας στην εφημερίδα μας, τόνισε πως ο φάκελος του έργου από την Περιφέρεια είναι πλέον έτοιμος και θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μέσα από το ΕΣΠΑ.

«Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να δούμε το έργο να γίνεται πραγματικότητα, μεσολάβησε ένας πολύ μεγάλος αγώνας και θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά για την ευαισθησία που έδειξε για την πορεία αυτού του έργου, αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής μας που πίεσαν συγκεντρώνοντας υπογραφές. Θέλουμε να πιστεύουμε πως πολύ σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί» ανέφερε ο κ. Θεοδόσης Κοντός στον –Ε- .

Αναφορά από τον ίδιο έγινε και στο δεύτερο έργο που «καρκινοβατεί» εδώ και χρόνια στην περιοχή και αφορά το λιμάνι του  Αγίου Νικολάου Βολιμών. Μετά από αρκετές περιπέτειες για την συμπλήρωση του φακέλου, εστάλη στην ΕΣΑΛ, την αρμόδια δηλαδή επιτροπή του Υπουργείου που εγκρίνει έργα που αφορούν λιμενικές κατασκευές.

«Οι μελέτες αυτές για χρόνια είχαν κολλήσει και κάποιοι μας έλεγαν ότι όλα είναι έτοιμα! Τα τελευταία χρόνια άρχισαν να γίνονται κινήσεις, αφού οι μέχρι τότε παρεμβάσεις ήταν ελάχιστες αν όχι μηδαμινές! Με λίγα λόγια κάποιοι εδώ και χρόνια κορόιδευαν τους κατοίκους των ορεινών, αλλά πλέον γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί» τόνισε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *