Ζάκυνθος

Ιεράρχες, καθηγητές και φοιτητές του ΤΕΙ τη Δευτέρα στην Αθήνα

Έξω από τη Βουλή θα βρεθούν τη Δευτέρα το πρωί οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης κ.κ. Διονύσιος και Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Διον. Μυλωνάς, καθηγητές, φοιτητές και κάτοικοι του νησιού, προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσπάθειες διάσωσης του ΤΕΙ Ιόνιων νησιών και την παραμονή των δύο τμημάτων του στο νησί.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό κέντρο  της Μητρόπολης Ζακύνθου στην διάρκεια της οποίας καταγγέλθηκε ο υπουργός παιδείας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στους εκπροσώπους του νησιού και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ως αντιεπιστημονικό κατασκεύασμα που έχει στόχο να πλήξει την ελληνική περιφέρεια.

Η εκκλησία πρωτοστατεί στις προσπάθειες παραμονής των δύο τμημάτων του ΤΕΙ στο νησί και έχει παραχωρήσει δωρεάν κτίρια για την εγκατάστασή του και ένα μεγάλο οικόπεδο όπου πρόσφατα ανεγέρθηκε ένα υπερσύγχρονο κτίριο 5 χιλιάδων τ.μ. για την στέγασή του.

Η Ζάκυνθος όπως και τα νησιά  Κεφαλλονιά και Λευκάδα μέσω των εκπροσώπων τους διεκδικούν εδώ και πολλά χρόνια σχολές του Ιονίου πανεπιστημίου. Η ίδρυση του ΤΕΙ Ιόνιων νησιών υπήρξε η απάντηση της κυβέρνησης το 2002 και η τελευταία πρόταση που έχει διατυπωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιόνιων νησιών και τους καθηγητές του ΤΕΙ είναι η ομοσπονδιοποίηση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *