Κοινωνία

Ιδού τι αναφέρει το έγγραφο της ΥΠΑ: Λυματολάσπη δίπλα στον αεροδιάδρομο

Το τελευταίο διάστημα, εκτός από τα σκουπίδια, στην περιοχή του αεροδρομίου και δίπλα στον αεροδιάδρομο εντοπίστηκε λυματολάσπη. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία έστειλε έγγραφο στο Δήμο και τις άλλες τοπικές αρχές και ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος για να προστατευτεί η δημόσια υγείας και φυσικά ο τουρισμός.

Το έγγραφο της ΥΠΑ αναφέρει:

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες επανεμφανίστηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου πρόβλημα έντονης δυσοσμίας, το οποίο πιθανολογούμε ότι προέρχεται από τις παραπλήσιες εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και απορριμμάτων του Δήμου Ζακύνθου.

Παρόμοιο πρόβλημα είχαμε αντιμετωπίσει και πέρυσι, όπως σας είχαμε ενημερώσει με το ανωτέρω (1) σχετικό και για το οποίο, κατόπιν αυτοψίας που είχε διενεργήσει το Τμ. Περ/ντος, Υδροοικονομίας & χωρικού σχεδιασμού Π.Ε. Ζακύνθου (ανωτέρω 2 σχετικό), είχε διαπιστωθεί ότι προερχόταν από την παράνομη εναπόθεση λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑΖ σε παρακείμενο οικόπεδο, εν αγνοία του ιδιοκτήτη.

Προς αποφυγή επανάληψης σχετικών φαινομένων που έχουν δυσμενέστατο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και στο τουριστικό προϊόν του νησιού, παρακαλούμε για τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ο αν. ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΝ. ΚΛΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *