Ζάκυνθος

Ιδιώτες, η μόνη λύση για να αποκτήσει η Ζάκυνθος σύγχρονο λιμάνι

Θετικά απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ζακύνθου εκφράζεται ο περιφερειακός σύμβουλος Λευτέρης Γιαννάτος ο οποίος με χθεσινή του ανακοίνωση διατυπώνει τις απόψεις του επί του θέματος, με αφορμή τις προωθούμενες από την κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών της χώρας.

O κ. Γιαννάτος καταγράφει όλα τα αρνητικά των περασμένων δεκαετιών με την ανυπαρξία έργων στο λιμάνι και με τις κομματικές πολιτικές που ακολούθησαν οι εκάστοτε διοικήσεις των λιμενικών ταμείων και σημειώνει ότι πλέον μοναδική λύση είναι  οι ιδιώτες για να δούμε ένα σύγχρονο λιμάνι στον τόπο μας.

Η ανακοίνωση-παρέμβαση του κ. Γιαννάτου αναφέρει τα ακόλουθα:

Ανέκαθεν, η χρήση, η διοίκηση και η εκμετάλλευση του λιμανιού της πόλης μας ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο (δια μέσου του Λιμενικού Ταμείου). Τα αποτελέσματα της Κρατικής διοίκησης του λιμανιού μας είναι να μην έχει αποκτήσει η Ζάκυνθος προβλήτα, μαρίνα, αλιευτικό καταφύγιο κ.λ.π.

   Αντιθέτως, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, ο χώρος που προορίζονταν για τη λειτουργία της μαρίνας, έχει μετατραπεί σε λαϊκή αγορά οπωροκηπευτικών, ενώ, κατά τη θερινή εορτή του πολιούχου μας Αγ. Διονυσίου, λειτουργεί ως εμποροπανήγυρις. Ο δε περίπατός μας επί της παραλιακής οδού της κεντρικής λιμενολεκάνης, ενίοτε είναι απαγορευτικός εξαιτίας των δυσοσμιών που εκπέμπονται.

   Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια, οι διάφορες κομματικές παρατάξεις δια μέσω των «εκλεκτών τους» που ΟΡΙΖΟΥΝ ως μέλη του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, χρησιμοποιούν αυτό για την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους πελατείας. Επίσης τα φαινόμενα διαφθοράς καλά κρατούν (βλ. την υπόθεση με τον εργολάβο που ακόμα διεκδικεί χρήματα για επιχωματώσεις που έγιναν δεκαετίες πριν …).

   Κατόπιν των ανωτέρω, καθίσταται πασιφανές ότι η μόνη λύση για να αποκτήσει η Ζάκυνθος ένα σύγχρονο νησιωτικό λιμάνι, είναι να στηρίξουμε την κυβερνητική απόφαση για την παραχώρηση της χρήσης, διοίκησης και διαχείρισης του λιμανιού της πόλης μας σε ιδιώτες. Φρονώ ότι οι νοσταλγοί του κρατικού μονοπωλίου των σπίρτων, που μάλιστα άναβαν δύσκολα, είναι ελάχιστοι.

   Τέλος, είναι αυτονόητο, ότι η ανωτέρω παραχώρηση σε ιδιώτες, πρέπει να γίνει με τρόπο απόλυτα διαφανή, με διεθνή διαγωνισμό και με αποδεδειγμένο το δημόσιο όφελος.

Ζάκυνθος, 20-8-2012

Λευτέρης Γιαννάτος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *