Ζάκυνθος

Ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων βλέπει η Λαϊκή Συσπείρωση

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημοτών για αυτή τη δραστηριότητα, κρούει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε-.

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό και την επιφυλακτικότητά του για τα δείγματα που έχει δώσει η νέα δημοτική αρχή και ως προς αυτό το ζήτημα, αποκαλύπτοντας πως «επιχειρηματικά συμφέροντα» που εκφράστηκαν με την συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύντομα θα αναλάβουν δράση…

«Ακούγονται διάφορες λύσεις για την ιδιωτικοποίηση κομματιών της καθαριότητας, με δεδομένο ότι στο νησί μας υπάρχει η ..βόμβα των σκουπιδιών. Για πολλά χρόνια η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση που ακούγεται είναι αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης για ουσιαστική λύση στα ζητήματα των απορριμμάτων. Πολύ φοβάμαι πως η σύγκρουση των επιχειρηματικών συμφερόντων, που ζήσαμε φανερά στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν επιχειρηματίες επιλέχτηκαν στο ένα ή το άλλο ψηφοδέλτιο θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με αιχμή του δόρατος το ζήτημα των σκουπιδιών! Προμηνύονται εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων» σημείωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εστιάζοντας καταρχήν στην πρόταση για μεταφορά των απορριμμάτων που παράγονται στη Ζάκυνθο, εκτός νησιού.

«Η λύση είναι μια: Διεκδίκηση από την Πολιτεία για το απαραίτητο κονδύλι με βάση τις σημερινές επιστημονικές λύσεις. Όχι ημίμετρα όπως αυτά που ακούγονται για το Λίβα και τον Σκοπό. Την ίδια στιγμή είναι εντελώς υποκριτικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποβάλει πρόστιμα, χωρίς όμως να χρηματοδοτεί άμεσα τα αναγκαία έργα. Δεν μπορεί η Ζάκυνθος να αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα χωρίς οικονομική αλλά και επιστημονική βοήθεια!» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου, σχολιάζοντας πως ακόμη και αν δίδονται χρήματα από την Ευρώπη για την κατασκευή των έργων στο Λίβα, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων εκεί, το οποίο θα πέσει στις πλάτες των δημοτών.

«Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι τεράστιο σε όλη την Ελλάδα, γιατί το Κράτος δε θέλει να λύσει το πρόβλημα, αλλά θέλει να εξασφαλίσει πως θα κερδοσκοπήσουν εις βάρος των πολιτών επιχειρηματικά συμφέροντα!»

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, σχολιάζοντας πως υπάρχουν δείγματα αδιαφορίας από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης και εντοπίζονται κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης .

«Θα συνιστούσα στην απερχόμενη δημοτική αρχή να τηρεί τις υπηρεσίες όπως θα έπρεπε διότι υπάρχουν δείγματα εγκατάλειψης στην καθαριότητα, την ύδρευση και όχι μόνο. Δεν είναι λογική αυτή που θα κάνει και την νέα δημοτική αρχή να ισχυριστεί ότι παρέλαβε χάος κτλ» σχολίασε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *