Ζάκυνθος

Θ. Κολπονδίνος: Αν δεν προσφέρουμε εμείς all inclusive οι τουρίστες θα πάνε αλλού

Την ικανοποίησή του για τη φετινή πορεία του τουρισμού στο νησί μας εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων Θεόδωρος Κολπονδίνος ο οποίος απέδωσε την αύξηση στις χαμηλές τιμές που υπάρχουν στα ξενοδοχεία και προσελκύουν επισκέπτες. Παράλληλα μίλησε για το σύστημα  all inclusive και είπε ότι έχει μεγάλη ζήτηση ενώ υπεραμύνθηκε της ποιότητας που προσφέρουν στο φαγητό οι ξενοδόχοι που δουλεύουν με αυτό το μοντέλο.

«Διανύουμε οικονομική κρίση και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Οι επισκέπτες έχουν χαμηλή αγοραστική δύναμη. Τα προηγούμενα χρόνια οι ευρωπαίοι έκαναν συντηρητική ζωή, σε αντίθεση με αυτά που συνέβαιναν στην Ελλάδα, γιατί εμείς εδώ είχαμε ξεφύγει και αυτό το βλέπουμε τώρα. Παρά ταύτα όμως από κόσμο πάμε καλά και έχουμε αύξηση των επισκεπτών. Μέχρι και τον Ιούνιο μήνα η αύξηση είναι 19% σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι σημαντικό και μας δίνει αισιοδοξία. Οι τιμές που έχουν δώσει οι ξενοδόχοι είναι πολύ χαμηλές και αυτό γιατί τα συμβόλαια υπογράφηκαν πέρυσι που η εποχή ήταν πολύ δύσκολη και η συγκυρία τέτοια που οι επιχειρηματίες είχαν δισταγμό. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η Ζάκυνθος αλλά και η Ελλάδα έχουν αύξηση.  Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η δυναμική της ρωσικής αγοράς που θα είναι η  δεύτερη σημαντικότερη μετά την αγγλική» ανέφερε ο κ. Κολπονδίνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον –Ε-.

Μιλώντας για το σύστημα  all inclusive ο κ. Κολπονδίνος είπε ότι είναι το προϊόν που τα τελευταία χρόνια έχει ζήτηση.

«Συζητώντας με τους πελάτες μας  ακούμε ότι αν δεν υπήρχε το  all inclusive θα πήγαιναν κάπου αλλού που θα το πρόσφεραν. Γι’ αυτό δεν πρέπει να το κατακρίνουμε αφού δεχόμαστε τουρίστες λόγω αυτού του είδους. Αν συγκρίνουμε τη Ζάκυνθο με άλλες περιοχές της Ελλάδας βλέπουμε ότι εμείς εδώ έχουμε χαμηλότερο ποσοστό all inclusive απ’ ότι άλλα μέρη. Όμως βλέπουμε ότι κυκλοφορεί κόσμος έξω. Εκείνο που πρέπει να παντρέψουμε είναι η ποιότητα με την ποσότητα για να έχουμε εναλλακτικές για όλους τους τουρίστες και να διαφοροποιείται το ένα κατάλυμα από το άλλο. Πρέπει να σας πω ότι ακόμα και οι Έλληνες ζητούν all inclusive».

Τέλος ο κ. Κολπονδίνος για την ποιότητα του φαγητού στα all inclusive είπε ότι γίνονται καθημερινοί έλεγχοι από τα τουριστικά γραφεία και η φήμη που υπάρχει ότι δεν προσφέρουν ποιοτικό φαγητό ούτε ποικιλία στα είδη δεν ισχύει. «Με τον έλεγχο που γίνεται θα έχει πρόβλημα το ξενοδοχείο αν δεν προσφέρει καλό φαγητό και αυτά λέγονται για εντυπωσιασμό» κατέληξε ο κ. Κολπονδίνος.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *