Ελλάδα

«Θετικό γεγονός η επίσπευση των εκλογών που ζητά και η κοινωνία»

Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης, διαψεύδοντας συνάμα τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα ονόματα που θα συγκροτήσουν το τοπικό βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκηρυχθούν άμεσα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωνε πάγια την θέση ότι οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει από χθες. Κατά συνέπεια, θεωρούμε την επίσπευση των εκλογών ως κάτι θετικό, παρά το γεγονός ότι ήταν αποτέλεσμα πίεσης και αδιεξόδου. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεις μια μνημονιακή πολιτική που προκαλεί δάκρυα και πόνο στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα να έχεις αποδοκιμαστεί και στις πρόσφατες ευρωεκλογές αλλά και στις δημοσκοπήσεις. Η συγκυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη και ο Πρωθυπουργός δέχεται μια τεράστια πίεση από την κατάρρευση της πολιτικής του, από το αδιέξοδο όλων όσων προσπαθούσε να πει στον ελληνικό λαό με το success story» σχολίασε αρχικά ο κ. Κασσιμάτης, υποστηρίζοντας πως το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο Μνημόνιο.

«Η εξέλιξη μας δικαιώνει γιατί ζητούσαμε εκλογές και αυτό είναι κάτι που ζητούσε και ο ελληνικός λαός, που δεν αντέχει άλλο! Είναι μια από τις ελάχιστες απόψεις που η Κυβέρνηση συμφωνεί με την …άποψη του λαού» σχολίασε και συμπλήρωσε πως ουσιαστικά η Κυβέρνηση δεν μπορούσε να «αντέξει» ούτε το δίμηνο που μεσολαβεί μέχρι την λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα δεν αναγνωριζόταν και από τους ίδιους τους δανειστές ως αξιόπιστος συνομιλητής, καθώς ήταν σαφές πως δεν είχε την στήριξη της κοινωνίας.

Αναφορά από το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και στη διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου του κόμματος για τις εθνικές εκλογές και ειδικά για την υποψηφιότητα του νυν Βουλευτή, σημείωσε: «Ο ίδιος ο Βουλευτής έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι υποψήφιος στη Ζάκυνθο και αυτό είναι δεδομένος, αφού πρόκειται για έναν πετυχημένο Βουλευτή όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά για όλη τη ζακυνθινή κοινωνία.  Εμείς δεν έχουμε ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες, όπως προβλέπει το καταστατικό μας για την ανάδειξη των υποψηφίων και αυτά τα οποία γράφονται είναι δημοσιογραφικές υποθέσεις».

Ο ίδιος ανέφερε πως η τελική επιλογή θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *