Ζάκυνθος

Θετικές και αρνητικές αντιδράσεις για το άγαλμα – αφιέρωμα στον Βεζάλ

Αντικείμενο θαυμασμού και φωτογράφησης από τους τουρίστες έχει γίνει από το μεσημέρι της Πέμπτης το άγαλμα που είναι αφιερωμένο στο Βεζάλ και έχει στηθεί σε ένα σημείο της πλατείας Σολωμού προς την πλευρά του Δημαρχείου.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έγινε παρουσία της υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του πρέσβη του Βελγίου Marv Van Den Reeck καθώς και των τοπικών αρχών στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η απελθούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο για λόγους ασφαλείας του αγάλματος και σε συνεδριάσεις που έγιναν τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο Συμβούλιο Πόλης αναφέρθηκε ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα υποστεί βανδαλισμούς και φθορές.

Στο μεταξύ άρχισαν να εκδηλώνονται παρατηρήσεις και σχολιασμοί αναφορικά με την οργάνωση του συνεδρίου και το μέρος της πλατείας που επιλέχθηκε για να τοποθετηθεί το άγαλμα που είναι αφορωμένο στην προσωπικότητα του Βεζαλ.

Σε ότι αφορά το πρώτο οι παρατηρήσεις επικεντρώνονται στην απουσία υποδομής και προσωπικού για την μετάφραση των ανακοινώσεων.

Σε ότι αφορά το δεύτερο εκφράζονται αντιρρήσεις για το χώρο τοποθέτηση του αγάλματος με την διαπίστωση ότι δεν συνάδει με το ύφος της πλατείας ή ότι δεν έχει δοθεί ο απαραίτητος χώρος ώστε να αναδεικνύεται το πνεύμα των δημιουργών του.

Αυτό καθ’ αυτό το άγαλμα φέρεται να εκφράζει με αξιοθαύμαστη τεχνική σύλληψη τον στοχασμό του διάσημου ανατόμου για την επιστήμη που υπηρέτησε, αντιδιαστέλλοντας την ρώμη του ανθρωπίνου σώματος εν ζωή με την μετά θάνατο εξέλιξή του και την εν συνεχεία διερεύνησή του από την επιστήμη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *