Ελλάδα

Θετικά τα μηνύματα από την έκθεση τουρισμού στο Μιλάνο επισημαίνει η Περιφέρεια

Το ενδιαφέρον των Ιταλών, που εκφράστηκε στους συμμετέχοντες στην Τουριστική έκθεση του Μιλάνου, άφησε ένα αίσθημα αισιοδοξίας για ανάκαμψη του ιταλικού τουριστικού ρεύματος προς τα Ιόνια νησιά.

Η πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, για περαιτέρω δράσεις της Περιφέρειας στην Ιταλία, έγινε αποδεκτή από τον ΕΟΤ Μιλάνου και η Περιφέρεια θα διοργανώσει, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους Δήμους των νησιών, road show στη Νότια και κεντρική Ιταλία.

Οι Δήμοι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα είναι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια ανάκαμψης, δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Ι. Τρεπεκλής και με την ιδιότητα του Προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων.

Επιπλέον, όπως ήδη ανακοινώθηκε, η Aegean ξεκινά απ’ ευθείας πτήσεις από Μιλάνο και Ρώμη για Κέρκυρα από την πρώτη Ιουλίου.

Επίσης, στο κέντρο της πόλης στην περιοχή Μπρέρα, τα καταστήματα διακοσμήθηκαν με αφίσες banners και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό τωννησιών του Ιονίου.

Από την ηγεσία του Υπουργείου, στην έκθεση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Π. Αλιβιζάτος και για τον ΕΟΤ ο Πρόεδρος, κ. Κανελλόπουλος, ενώ φορείς του Ιονίου υποστήριξαν ενεργά την προβολή με την παρουσία τους στην έκθεση.

Στην έκθεση συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Ι. Τρεπεκλής, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Κεκάτος , ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς, κ. Σ. Γαλιατσάτος, ο Π. Μαμφρέδας, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Ζακύνθου καθώς και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση με την Εταιρεία Τουρισμού (ΕΤΙΝ) και το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *