Κοινωνία

Η 3η Συνάντηση του Έργου «SunWater» στη Ζάκυνθο από τη ΔΕΥΑΖ

Από τη ΔΕΥΑΖ στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ζακύνθου φιλοξενεί στις 12 Ιουλίου 2019 (09.00 π.μ.) την 3η Συνάντηση του Έργου «SunWater» (πλήρης τίτλος: ‘SUstaiNable WATER supply networks in Mediterranean touristic area’ /«Δίκτυα παροχής υδατικών πόρων στη μεσογειακή τουριστική περιοχή»).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου (πρώην Νομαρχία), κτίριο Διοικητηρίου στην πόλη της Ζακύνθου.

Το έργο SunWater υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται με € 873.000,00 με κύριο στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας των δικτύων διανομής νερού σε αστικές τουριστικές περιοχές και στις δύο χώρες.

Για το σκοπό αυτό, το έργο – το οποίο άρχισε ουσιαστικά τον Απρίλιο του 2018 – έχει εντοπίσει τέσσερα (4) δίκτυα ύδρευσης, δύο στην Ελλάδα (στις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων) και δύο στην Ιταλία (Περιφέρεια της Απουλίας), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν προς ανάπτυξη στρατηγικών για την παρακολούθηση και τη βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων και της ποιότητας του νερού.

Εκτός από τη ΔΕΥΑΖ, στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν: η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (GR) (η οποία είναι ο Επικεφαλής Δικαιούχος του έργου), το Πολυτεχνείο του Μπάρι – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής (IT) και η Acquedotto Pugliese SpA (IT). Συνεργαζόμενοι εταίροι του έργου είναι: ο Σύνδεσμος Δημοτικών Εταιρειών Δημοτικής Υδροδότησης και Αποχέτευσης – ΕΔΕΥΑ (GR) και η Utilitalia (IT).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *