Ζάκυνθος

Η 2η πτήση της Easy Jet έφερε 120 επιβάτες

Η τουριστική χρονιά ξεκίνησε αν και τη σφραγίδα της έναρξης θα βάλουν οι πτήσεις τσάρτερ που αρχίζουν στις 21 Απριλίου. Ωστόσο η χθεσινή, 2η πτήση της EasyJet δείχνει ότι το ελληνικό καλοκαίρι είναι κοντά μας και έρχεται φορτωμένο με ελπίδες αφού τα προγνωστικά δεν είναι ευοίωνα λόγω της γενικευμένης κρίσης.

Η προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό έχει ξεκινήσει και αυτό κατέστη σαφές τόσο από τις μέχρι τώρα συσκέψεις των αρχών όσο και από τη δράση των επιχειρηματιών που βλέποντας ότι τα περιθώρια κέρδους συνεχώς συρρικνώνονται, δρουν αναλόγως.

Οι πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν ότι φέτος η πρώτη πτήση τσάρτερ, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, θα γίνει από την Ολλανδία και η ημερομηνία άφιξης του αεροσκάφους είναι η 21η Απριλίου. Παραδοσιακά οι Ολλανδοί ανοίγουν τη σεζόν, αν και τα δύο τελευταία χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους μπήκαν μπροστά και στην ουσία διεύρυναν τα όρια της τουριστικής περιόδου.

Εκείνο που χαρακτηρίζει τη χρονιά που έφυγε και αυτή που ξεκίνησε είναι οι μειωμένες πιστώσεις που έχουν διατεθεί για τουριστική προβολή και διαφήμιση. Παρότι αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα, είναι στάση που βλέπουμε να τηρείται και από το αρμόδιο υπουργείο, οι τοπικοί παράγοντες έχουν κι αυτοί μειώσει τις δαπάνες για διαφήμιση αλλά έχουν αξιοποιήσει το διαδίκτυο.

Οι προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου έχουν στραφεί και σε άλλες κατευθύνσεις για να καταφέρουν να κλείσουν τα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν από τις μειωμένες αφίξεις των παραδοσιακών αγορών της Ζακύνθου. Μία από αυτές είναι η έναρξη διαλόγου με πολλές και διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και έλευση αεροπλάνων με άνοιγμα γραμμών από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο.

Προς το παρόν η δεύτερη πτήση της EasyJet έγινε χθες το πρωί από την Αγγλία στο νησί μας και αυτή τη φορά έφερε 120 επιβάτες, δηλαδή λίγους περισσότερους από όσους ήλθαν την Κυριακή 25 Μαρτίου που έγινε η πρώτη πτήση της σεζόν. Το air-bus 320 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου στις 10.37’ ενώ αναχώρησε στις 12 παρά 10 το μεσημέρι παίρνοντας μαζί του 110 άτομα. Η EasyJet επιστρέφει στη Ζάκυνθο την προσεχή Κυριακή με αεροσκάφος που θα προσγειωθεί στη 1.30 το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *