Ζάκυνθος

Η ώρα της αλήθειας για τις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δήμου Ζακυνθίων

Στο ακροατήριο οδηγείται αυτό το καλοκαίρι  η σοβαρότατη υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου η Δικαιοσύνη συγκέντρωνε στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση των πλαστών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την περίοδο 2006 – 2007, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από την τότε δημοτική αρχή για την λήψη δανείου ύψους 9,6 εκ. Ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 25 Ιουνίου του 2012 ορίστηκε η δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας. Κατηγορούμενοι είναι τόσο ο τέως Δήμαρχος Ζακυνθίων Άκης Τσαγκαρόπουλος, όσο και ο τέως Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών Βασίλης Στεριώτης.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη το καλοκαίρι του 2007, όταν ο τότε συνδυασμός της  μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, με επικεφαλής τον κ. Στάθη Μπετίνη, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως Δημάρχου.

Λίγο νωρίτερα, τα μέλη του συνδυασμού είχαν φέρει στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία, που έμελλε να δρομολογήσουν δραματικές εξελίξεις στο Μητροπολιτικό Δήμο, που κορυφώθηκαν με την προφυλάκιση του τέως Δημάρχου.

Ο συνδυασμός «Συνεργασία Νέα Δημοτική Πορεία» είχε αποκαλύψει τότε την ύπαρξη δύο διαφορετικών πρακτικών, που αφορούσαν την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της λήψης δανείου. Το ένα πρακτικό, που όπως τονίστηκε από την αντιπολίτευση ήταν το πραγματικό, έκανε λόγο για αναβολή του θέματος.

Το δεύτερο πρακτικό, που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως πλαστό, αφορούσε απόφαση για λήψη δανείου και συμπεριλήφθηκε στα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την πολυσυζητημένη δανειακή σύμβαση με την Πειραιώς.

Σε ότι αφορά τη δίκη, ήδη τα πρώτα ειδοποιητήρια έχουν φτάσει στα χέρια των τότε  δημοτικών συμβούλων, που καλούνται να παραστούν στο Δικαστήριο της Πάτρας την 25η Ιουνίου και να καταθέσουν για την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Ο τέως Δήμαρχος, που κατηγορείται για την υπόθεση σε βαθμό κακουργήματος, μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια το Δεκέμβρη του 2010 κρίθηκε προφυλακιστέος και  οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για να αποφυλακιστεί κάποιους μήνες αργότερα.

Προφυλάκιση δεν είχε αποφασιστεί για τον έτερο κατηγορούμενο Βασίλη Στεριώτη, σε ότι αφορά την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων.

Να σημειωθεί τέλος, πως σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο ορισμός δικάσιμου για την υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού του Ξενία, για την οποία επίσης κατηγορούνται οι Βασίλης  Στεριώτης και Άκης Τσαγκαρόπουλος. Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 23 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε για ακόμη φορά.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *