Ζάκυνθος

Η φωτιά, οι εμπρηστές και οι έρευνες!

Οι καταστροφές που σημειώθηκαν στην διάρκεια της μεγάλης φωτιάς της Κυριακής, δεν έχουν το προηγούμενό τους στο νησί.

Για πρώτη φορά, απ’ όσο θυμόμαστε τις τελευταίες δεκαετίες, κάηκαν σπίτια που βρέθηκαν στο πέρασμά της και που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που από χθες δημοσιεύει ο Ερμής είναι πολύ παραστατικά και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τα εγκληματικά εκείνα χέρια που άναψαν τη φωτιά στο δάσος του Αγαλά είχαν προσδιορίσει με ακρίβεια πως θα έκαναν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή.

Παραφύλαγαν να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία και την βρήκαν λίγο πριν φύγει το Φθινόπωρο και πιάσουν τα πρωτοβρόχια. Παρά την μεθοδική και αυστηρή φύλαξη πυροσβεστών και εθελοντών, το πρωί της περασμένης Κυριακής βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να δράσουν και με τη βοήθεια των ανέμων σκόρπισαν τον όλεθρο και την καταστροφή.

Τώρα αυτό που απομένει στην Πυροσβεστική υπηρεσία και ιδιαίτερα στην Υπηρεσία αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο, είναι να επιταχύνει τις έρευνες και να δώσει στοιχεία για το που αυτές βρίσκονται.

Θεωρητικά αν στη φωτιά της Κυριακής εμπλέκονται πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα από το παρελθόν, προφανώς θα έχει εύκολο έργο μπροστά της.

Αν όμως το καταστροφικό αυτό έργο ανέλαβαν να εκτελέσουν νέα και άγνωστα στις αρχές πρόσωπα τότε θα πρέπει να είμαστε σε αναμονή.

Μακάρι το “γαϊτανάκι” με τις φωτιές να τελειώσει με συλλήψεις.

Φ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *