Quantcast

Γνώμες

Η Υπηρεσία εξυπηρέτησης σεισμοπλήκτων δεν λειτούργησε ποτε

Ένας χρόνος μετά το μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο!

Στις 01:54 τα ξημερώματα του Σαββάτου κλείσαμε 1 χρόνο από τον σεισμό στην Ζάκυνθο. Θυμίζουμε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6.8R και εστιακό βάθος 15 χλμ., ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 9000 μετασεισμοί.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 53 χλμ νοτιοδυτικά του νησιού στον υποθαλάσσιο χώρο. .Ο σεισμός εκτός από το νησί της Ζακύνθου ήταν αισθητός σε διπλανά αστικά κέντρα όπως ο Πύργος, το Κατάκολο, η Πάτρα και η Κεφαλονιά.

Ένα χρόνο μετά εκκρεμότητες παραμένουν με κυριότερες αυτές που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών όπως το λιμάνι αλλά και τελικά το κατά πόσο ο τοπικός πληθυσμός και οι αρχές κατανόησαν την ανάγκη ενός σωστού και ρεαλιστικού σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης!

Η λειτουργία Υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των σεισμόπληκτων στη Ζάκυνθο δεν λειτούργησε παρά τις εξαγγελίες και οι συμπολίτες μας που έχουν υποβάλει αιτήσεις για την αποκατάσταση, επισκευή ή επιδιόρθωση των κτηρίων τους που έχουν πληγεί από τους σεισμούς, θα πρέπει να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τις υποδομές, εκτός από το λιμάνι που παραμένει «ανοιγμένο στα δύο» στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου, με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρεί και το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Κασστρομονάστηρου στα Στροφάδια, που ακόμη αναμένεται η έγκριση των μελετών για τα λιμενικά έργα που θεωρούνται ως προαπαιτούμενο.

Σε ότι αφορά άλλα έργα μικρότερης κλίμακας που είχαν ενταχθεί στον προγραμματισμό της ΠΕΖ υπάρχει κάποια εξέλιξη όπως για παράδειγμα ο ορισμός αναδόχου για τις εργασίες υποστήριξης του πρανών του Κόκκινου Βράχου και των εργασιών στο Διοικητήριο, ενώ σύντομα αναμένεται και η δημοπράτηση της μελέτης για την επισκευή του παλιού Νοσοκομείου.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *