Ζάκυνθος

Η ΥΠΑ ζητά επειγόντως από το Δήμο να καθαριστεί το Αεροδρόμιο από λύματα και σκουπίδια

Η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει γύρω από το χώρο του αεροδρομίου και ειδικά εκεί που προσεγγίζουν τα αεροπλάνα στην προσγείωση και την απογείωση, κινητοποίησε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του –Ε- την περασμένη εβδομάδα εστάλη έγγραφο από τα κεντρικά της ΥΠΑ στη Ζάκυνθο και όλους τους εμπλεκόμενους με πρώτο το Δήμο, για να καθαριστεί ο χώρος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν λύματα και σκουπίδια.

Αν και είναι αναμενόμενο πως ο ένας μετά τον άλλον φορείς, υπηρεσιακοί παράγοντες και άλλοι εμπλεκόμενοι θα δημοσιοποιούν τη θέση τους για τα απορρίμματα που έχουν κατακλύσει το νησί, η παρουσία του αεροδρομίου δίπλα στο χώρο του ΚΔΑΥ έχει έναν ακόμα λόγο που σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων.

Πέρυσι είχε ζητηθεί και είχε γίνει συνάντηση στο Δημαρχείο με τους εκπροσώπους της fraport και ανάμεσα στα άλλα έβαλαν και το ζήτημα με τα σκουπίδια. Μάλιστα είχαν επισημάνει στο Δήμαρχο ότι οι πιλότοι και οι τουρίστες την ώρα καθόδου των αεροσκαφών για την προσγείωση βλέπουν αυτές τις απαράδεκτες εικόνες και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αδυναμία μας να μαζέψουμε τα σκουπίδια μας.

Τώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι στο ΚΔΑΥ μαζεύονται τεράστιες ποσότητες από ανακυκλώσιμα ,τα οποία στοιβάζονται στους εξωτερικούς
χώρους κι απλώνονται σε όλο το μήκος και το πλάτος του οικοπέδου που έχει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, η ανησυχία μεγαλώνει. Με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και ότι η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα σε ένα μήνα, η αγωνία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί στη διάρκεια αυτών των 30 ημερών θα πνιγούμε κυριολεκτικά μέσα στα σκουπίδια.

Σε τρεις ημέρες μπαίνουμε στον Αύγουστο, μήνα κατά τον οποίο οι πτήσεις στο αεροδρόμιο είναι συνεχείς και αυξημένες. Τα σκουπίδια σε αυτή την απόσταση, δηλαδή ακριβώς δίπλα με τον αεροδιάδρομο εγκυμονούν κινδύνους για τα αεροσκάφη καθώς εκεί συγκεντρώνονται πουλιά.

Υποθέτουμε ότι το έγγραφο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ενεργοποιήσει το Δήμο και το φορέα της καθαριότητας.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *