Κοινωνία

Η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου απαντά στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ

Λαλίστατος αλλά αμετροεπής, απέκτησε φωνή τώρα…

Απάντηση στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Διονύση Καρδιανό-Μπούκιο έδωσε η μέχρι πρότινος Διευθύντρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου η οποία με αφορμή σχόλια, τον χαρακτηρίζει αμετροεπή και σημειώνει ότι είναι αυθαίρετη και με περισσό θράσος η κρίση για το έργο της.

Η απάντηση της κ. Τσαρίδου στον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρει:

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό μου ως «κρατικοδίαιτης» διοικήτριας σε δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, κ. Καρδιανό, θα ήθελα να του υπενθυμίσω κατ΄ αρχήν, ότι ήμουν και εξακολουθώ να είμαι δημόσιος υπάλληλος, διορισμένη με τον πρώτο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1995, είμαι κάτοχος δύο πτυχίων , ενός μεταπτυχιακού και δύο πτυχίων ξένων γλωσσών, όλα δημοσιευμένα και απολύτως ελεγμένα για τη γνησιότητά τους , όπως επιβάλλουν οι κείμενες διατάξεις. Ως εκ τούτου , η απόσπασή μου στο Γ.Ν. Ζακύνθου , κόστισε ελάχιστα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Είναι προφανές ότι η μακροχρόνια επαγγελματική δραστηριότητα και εμπειρία σε συνδυασμό με την επιστημονική κατάρτιση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, του δίνει τη δυνατότητα να αξιολογεί και ίσως να προτείνει ή να διορίζει «ζακυνθινούς και τίμιους» διοικητές.

Αυτά όμως δεν του παραχωρούν τη δυνατότητα να κρίνει αυθαίρετα, αυτόκλητα και με περισσό θράσος το έργο μου, την ακαταπόνητη προσπάθεια μου στο νοσοκομείο και κυρίως την προσωπικότητά μου, επιχειρώντας να τη δολοφονήσει κρυπτόμενος πίσω από τον μανδύα της πολιτικής του ταυτότητας. Τόσα χρόνια σιωπούσε για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ούτε καν επιχείρησε να ενημερωθεί θεσμικά , για να γίνει γνώστης των προβλημάτων. Φωνή απέκτησε με την ανάδειξη της Ν.Δ. ως κυβέρνησης, λαλίστατος αλλά αμετροεπής.

Ευτυχώς γι αυτόν δεν είμαι ακόμα υπερήλικη για να είμαι κατάλληλη ως διοικήτρια.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Δέσποινα Κ. Τσαρίδου

Ένα σχόλιο

  1. Εντάξει, κα Τσαρίδου. Μη τα παραλέτε. Όμως, για την επάρκεια σας, ως Διοικήτρια Νοσοκομείου, ούτε καν επιφώνημα δεν είπατε. Και πολύ καλά κάνατε. Γιατί, για την επιλογή σας ως Διοικήτρια, μέτρησε μόνο το γεγονός ότι ήσασταν η σύζυγος του αδελφού εκείνου που ήταν επιστήθιος φίλος του τέως Υπουργού και Βουλευτή Ζακύνθου. Και δεν μέτρησε καν ως κριτήριο, η μηδενική σας γνώση και εμπειρία σε θέματα Διοίκησης, ούτε ακόμα και στο τομέα της βασικής ειδικότητάς σας, του τεχνολόγου τροφίμων ή προϊσταμένης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και στα αλήθεια! Στο σχετικό Διαγωνισμό, για την Επιλογή Διοικητών στα Δημόσια Νοσοκομεία -στον οποίο, συμμετείχα κι εγώ, με τρεις προτιμήσεις μου και με πρώτη, αυτή για το Νοσοκομείο του “Αγ. Διονυσίου”- σε ποιά αξιολόγηση βρεθήκατε, ώστε να προηγήσθε εμού κι άλλων 13, που υποβάλαμε σχετικό φάκελο, με δικαιολογητικά και βιογραφικό. Και ποιά, ακριβώς, κατάταξη επιλογής είχαμε και σε τί υπερισχύσατε, Εσείς, απ’ τον τελευταίο των συμμετεχόντων;;;
    * Αλλά τέτοια κριτήρια, είναι αφαντάστως πιο επικίνδυνα από την άδεια οδήγησης χωρίς εξετάσεις; Αφού, πολύ περισσότερο από τους δρόμους, στο Νοσοκομείο, σώζονται ή και απειλούνται ανθρώπινες ζωές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *