Quantcast

Γνώμες

Η σύνταξη των ισολογισμών του Δήμου

Ένα από τα ακανθώδη ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος Δήμαρχος αλλά και τα στελέχη της δημοτικής αρχής είναι αυτά που αφορούν τους ανύπαρκτους ισολογισμούς των τελευταίων ετών για τους οποίους πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί, ενώ όπως είναι γνωστό για τον τελευταίο ισολογισμό που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο- αυτόν του 2013- ακολούθησε προσφυγή του συνδυασμού της Ζακυνθινής Αναγέννησης στη Δικαιοσύνη.

Πολύ διαφωτιστική για το θέμα ήταν η παρέμβαση για το θέμα από την πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κ. Καρυδάκη η οποία μας επεσήμανε κάποια στοιχεία για τους ισολογισμούς που εκκρεμούν.

Όπως μας ενημέρωσε η κα Καρυδάκη, η αρμόδια υπάλληλος για την σύνταξη των ισολογισμών (η οποία μάλιστα έχει δεχτεί έγγραφο από το Δήμαρχο όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα για τις διαταγές πληρωμής, να τηρήσει απολύτως τους κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας) ζητά μια σειρά από στοιχεία τα οποία δεν της έχουν προσκομιστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μεταξύ αυτών που ζητά είναι και τα έγγραφα των δικαστικών αποφάσεων που τεκμηριώνουν διαφορών ειδών πληρωμές. Όσο τα στοιχεία αυτά δεν βρίσκονται στη διάθεση της υπαλλήλου δεν μπορεί να κλείσει τους ισολογισμούς που να είναι σωστοί και χωρίς ερωτηματικά και παρατηρήσεις και εμείς ασφαλώς αναμένουμε τους χειρισμούς του θέματος από τη νέα δημοτική αρχή!

Όμως η έλλειψη αυτών των πολύ σημαντικών στοιχείων για τις πληρωμές του Δήμου, μήπως μας οδηγούν στην αποκάλυψη κάποιου άλλου κυκλώματος πλαστογραφημένων δικαστικών αποφάσεων; Ποιος άραγε θα μας απαντήσει; Και γιατί άραγε δεν συνεργάζονται μεταξύ τους οι υπηρεσίες του Δήμου;

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *