Ζάκυνθος

Η Σοφία Σακοράφα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε εκδήλωση – συζήτηση που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Μουσικό σχολείο μίλησε η υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης μίλησε για τα οικονομικά  ο οικονομολόγος  Γαβριήλ Σακελαρίδης.

Κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχτηκε ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις του κόμματος οι οποίες –όπως επισημάνθηκε- συστηματικά διαστρεβλώνονται από το μιντιακό κατεστημένο και τα κόμματα.

 

Ο Γραμματέας

Στην αρχή πήρε το λόγο ο γραμματέας του κόμματος Αντώνης Κασσιμάτης ο οποίος είπε ότι στόχος είναι η ανάδειξη Βουλευτή Ζακύνθου από το ΣΥΡΙΖΑ, ένας στόχος που για 1η φορά μπήκε τον περασμένο Γενάρη από το Σταύρο Κοντονή όταν επισκέφθηκε το νησί μας ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μας έλαχε να βρεθούμε στο επίκεντρο των εξελίξεων σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα μας και την Ευρώπη. Ο λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου προκάλεσε μια ιστορικών διαστάσεων πολιτική ανατροπή.  Τώρα πρέπει να μπούμε στην τροχιά της ανάπτυξης που θα είναι απαλλαγμένη από το βραχνά του χρέους. Στις 17 Ιουνίου ο λαός πρέπει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε» είπε ο κ. Κασσιμάτης και ακολούθως μίλησε για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, αλλά αποτέλεσμα σύγκρουσης.  Δεν είναι όλοι οι Βουλευτές ίδιοι γιατί αυτοί που στρατεύονται με το ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κοιτάζουν τον ελληνικό λαό στα μάτια. Είναι υγιείς δυνάμεις και πρέπει να τους εμπιστευτεί ο λαός» κατέληξε ο κ . Κασσιμάτης.

 

Οι υποψήφιοι

Μετά μίλησαν οι υποψήφιοι Βουλευτές του κόμματος και πρώτη πήρε το λόγο η κ. Αθηνά Μυλωνά η οποία είπε ότι σε χάος δεν οδηγεί τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι μονόδρομοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκλεισαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία και τώρα έρχονται να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής.

Ο κ. Δημήτρης Μαρίνος Κουρής είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να στρατευτούν μαζί του όλοι όσοι δεν το έκαναν στις προηγούμενες εκλογές καθώς η προσπάθεια γίνεται για την Ελλάδα της δημιουργίας, για προσωπική και εθνική αξιοπρέπεια.

Ο κ. Σταύρος Κοντονής επιτέθηκε με σφοδρότητα σε όσους διαβάλλουν συστηματικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι τα σπίτια και τις καταθέσεις του απλού κόσμου τα παίρνουν οι τράπεζες και όχι μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς η οποία μόνο την ελπίδα μπορεί να φέρει.  «Εμείς ερχόμαστε να ρυθμίσουμε με νόμο τα δάνεια, να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζεςκαι να σταματήσουμε τα goldenboy’s.  Αυτοί που με την πολιτική τους θα φέρουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ και την Ευρωπαίκή Ένωση  είναι τα κόμματα του μνημονίου κι όχι εμείς που οραματιζόμαστε την Ευρώπη των λαών και του σοσιαλισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

 

Η Σ. Σακοράφα

«Ο λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή, επιχείρησε κυβέρνηση της αριστεράς και έκανε μειοψηφία τα κόμματα του μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ενώ έδωσε καθαρή εντολή για αλλαγή πλεύσης» είπε στην αρχή της ομιλίας της η κ. Σακοράφα και συμπλήρωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα οδήγησε ώστε το μνημόνιο να είναι μειοψηφία.  Ειδικά για το θέμα του μνημονίου η κ. Σακοράφα είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ που πάλεψε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση να πάει να συνεργαστεί με τα κόμματα που το έφεραν γιατί αυτό θα ήταν πολιτικά άτιμο.

Για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης η κ. Σακοράφα αναρωτήθηκε πως μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση θα συνεργαστούν ο ΣΕΒ με τους εργαζομένους οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν και συλλογικές συμβάσεις.

«Είναι έγκλημα να τα κάνεις όλα αυτά τη στιγμή που ο λαός έκανε το άλμα προς την αριστερά. Εμείς τα βάλαμε με τα μεγάλα κόμματα και τα κάναμε μικρά. Γινόμαστε ένα τεράστιο κύμα, η πρώτη δύναμη στην ιστορία της Ευρώπης που αντιστέκεται σθεναρά» ανέφερε η κ. Σακοράφα που κάλεσε τους ψηφοφόρους να έλθουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήλθε επιτέλους η ώρα της αριστεράς.

 

Ο Γ. Σακελαρίδης

Για λάσπη, προπαγάνδα και διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελαρίδης  ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να μπει ένας φραγμός σε αυτή την πολιτική η οποία είναι βαρέλι χωρίς πάτο και αυτό φαίνεται από τη συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία.

«Νοιώθω ότι η ψήφος μου έπιασε τόπο κι αυτό γιατί βάλαμε φρένο και στείλαμε το μήνυμα της ανατροπής αυτής της πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Τώρα είμαστε μπροστά σε μια νέα ιστορική πραγματικότητα και θέλουμε το λαό μαζί μας» είπε ο κ. Σακελαρίδης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *