Ζάκυνθος

Η ΣΑΖ έφερε στο δημοτικό συμβούλιο τη μελέτη για την ιδιωτικοποίηση της ακτής ΕΟΤ

Το αν θα συνεχίσει το σχεδιασμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής για παραχώρηση της πλαζ του ΕΟΤ σε ιδιώτη που θα αναλάβει την ανάπλαση και την εμπορική της αξιοποίηση θα πρέπει να αποφασίσει το επόμενο διάστημα η νέα διοίκηση του Δήμου, με δεδομένο ότι έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή την αποπληρωμή του αναδόχου που είχε κάνει την μελέτη βιωσιμότητας – σκοπιμότητας κόστους οφέλους για την αξιοποίηση της πλαζ. Το ποσό που εγκρίθηκε προς την εταιρεία Rimaco η οποία εκπόνησε το έργο είναι 4.000 Ευρώ, ενώ την εισήγηση για το θέμα έκανε ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΑΖ Μ. Κούτσης.
Η μελέτη είναι έτοιμη προκειμένου να υποβληθεί προς χρηματοδότηση αν και τα περιθώρια ένταξης στο ΕΣΠΑ, όπως αρχικά σχεδιαζόταν, είναι ανύπαρκτα ενώ ο Δήμαρχος, ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από τον μελετητή σχετικά με το έργο.
Με αφορμή την μελέτη για την πλαζ του ΕΟΤ που εντάχθηκε στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης, έγινε ενημέρωση και για το πολυσυζητημένο έργο της ανάπλασης της παραλιακής, το οποίος όπως είναι γνωστό έμεινε στον πάγο, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του master plan για το λιμάνι. Για τον ίδιο λόγο δεν προχώρησαν και τα υποέργα της υπογειοποίησης των κάδων αλλά και της προμήθειας οχημάτων για την αστική συγκοινωνία.
Ο Δήμαρχος πάντως έκανε λόγο για μελέτες που μένουν στα συρτάρια και προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την αλλαγή των ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένα, ώστε η παραλιακή να περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *