Quantcast

Γνώμες

Η ρύπανση της Κουρούτας και τα λύματα της Ζακύνθου!

Δημοσίευμα που αποδίδει φαινόμενα ρύπανσης στην παραλία της Κουρούτας σε λύματα από τη Ζάκυνθο, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ σκέφτεται να κινηθεί ακόμη και δικαστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σελίδας ilialive, “Από τη Ζάκυνθο φαίνεται ότι… «ταξίδεψαν» τα λύματα που «έπνιξαν» την παραλία της Κουρούτας την Κυριακή, μετά από βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό του νησιού. Τη βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό Ζακύνθου μας την επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο προϊστάμενος του Τμήματος Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΖ κ. Σωτήρης Νικολούτσος, χωρίς ωστόσο να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες αφού, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας βρισκόταν στο σημείο της επισκευής της βλάβης.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν η βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό της Ζακύνθου σχετίζεται με την τεράστια ρύπανση στην παραλία της Κουρούτας και στην παραλία των Θινών Βαρθολομιού.

Ανάλογα περιστατικά όμως σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες και σε παραλίες της Ζακύνθου, που αυτή τη στιγμή «βουλιάζει» από τουρίστες,» αναφέρει η ιστοσελίδα, η οποία μάλιστα επικαλείται και πληροφορία για βλάβη στο Βιολογικό για την οποία ουδείς εδώ στη Ζάκυνθο μας ενημέρωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *