Ζάκυνθος

Η πρώτη συνάντηση της ΔΡΑΣΗΣ στη Ζάκυνθο

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε αίθουσα του ξενοδοχείου Παλατίνο στην πόλη συγκεντρώθηκαν τα μέλη του κόμματος ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου και συζήτησαν θέματα των επικείμενων εκλογών.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν γνωστοί οι υποψήφιοι Βουλευτές στο νομό Ζακύνθου που είναι η φοροτεχνικός Αριστέα Μαυρομάτη, ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης και ο αρχιτέκτονας Νίκος Χαραλάμπους

Η εκδήλωση είχε στόχο την επικοινωνία των μελών και φίλων του κόμματος στο νησί μας, την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και την γνωστοποίηση ορισμένων από τις πιο σημαντικές θέσεις του κόμματος με τις οποίες η ΔΡΑΣΗ κατέρχεται στον εκλογικό στίβο.

Εκπρόσωπος του κόμματος στο νομό είναι ο επιχειρηματίας-ξενοδόχος Χρήστος Ξένος ο οποίος στην ομιλία του τόνισε την πίστη του στις θέσεις της ΔΡΑΣΗΣ για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, έτσι όπως τις διακηρύσσει ο αρχηγός Στέφανος Μάνος.

Ακολούθως μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης Φιλιπποπολίτης ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο οικονομικό πρόγραμμα της ΔΡΑΣΗΣ και είπε σε αυτά που προτείνονται είναι η μείωση των κρατικών δαπανών και η απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Οι θέσεις της ΔΡΑΣΗΣ μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000€, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος (25% για πέρα από 100.000€ και 30% για πέρα από 300.000€).

Καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης 700€ μηνιαίως για κάθε πολίτη – άνδρα ή γυναίκα – που συμπληρώνει τα 67 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις (χωρίς κρατήσεις δηλαδή).

Παράλληλα με τη μείωση της κρατικής δαπάνης, κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας. Φορολόγηση της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ως εισόδημα και ενιαίο τέλος αποκλειστικώς για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης με πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις και άλλα προσκόμματα).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *