Ζάκυνθος

Η Προβλήτα αποτελεί προτεραιότητα για να έλθουν κρουαζιερόπλοια

Η ανάγκη κατασκευής των απαραίτητων υποδομών για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο Δημαρχείο, παρουσία των εκπροσώπων της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο περιοδείας που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες σε Κατάκολο και Κεφαλονιά και αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία του Δημάρχου, του Λιμενάρχη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου κ.α. ήταν η καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των τουριστών που διακινούνται με αυτά.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος, μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και επανέλαβε πως η Ζάκυνθος θα πρέπει να οργανώσει μια ξεχωριστή διαφημιστική καμπάνια που θα εστιάζει στον θαλάσσιο τουρισμό.

«Το πρώτο θέμα που συναντάμε είναι η ανάγκη να γίνει ο ντόκος για τα κρουαζιερόπλοια. Το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι εταιρείες είναι να υπάρχουν οι υποδομές για να δένουν τα πλοία τους» ανέφερε ο κ. Ζώντος και συμπλήρωσε πως η επαφή με την Ένωση θα είναι συνεχής.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως κατά τη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης, ξεκαθαρίστηκε πως η λύση της αρθρωτής προβλήτας, που έχει εγκατασταθεί σε λιμάνια άλλων χωρών της Ευρώπης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη Ζάκυνθο λόγω των μεγάλων κυμάτων που δημιουργούνται στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ζώντος, η λύση αποκλείστηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εταιρεία που κατασκευάζει την συγκεκριμένη προβλήτα στην Ευρώπη.

«Πρέπει να γίνει μια μόνιμη εγκατάσταση στη Ζάκυνθο και οι εκπρόσωποι των εταιρειών μας είπαν πως μπορούν και αυτοί να πιέσουν από την πλευρά τους για να προχωρήσουν τα έργα στη Ζάκυνθο, αλλά και για την ολοκλήρωση του μάστερ πλαν» ανέφερε ο κ. Ζώντος και συμπλήρωσε πως ζητήθηκε ακόμη ένας χώρος για την ενημέρωση των επιβατών, που θα λειτουργήσει στο τουριστικό περίπτερο.

«Από την πλευρά τους οι εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους. Όμως αν εμείς δεν προετοιμαστούμε με υλικό όπως ένα φυλλάδιο για τα κρουαζιερόπλοια  και  ένα ολιγόλεπτο dvd, αν δεν επισκεφτούμε τις περιοχές που έχουν την έδρα τους οι εταιρείες, τότε δεν κάνουμε τίποτα» σχολίασε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, τονίζοντας πως το λιμενικό ταμείο, ο Δήμος, το Επιμελητήριο και οι υπόλοιποι φορείς θα πρέπει να δράσουν από κοινού.

Ο κ. Ζώντος ανέφερε ακόμη πως σε επόμενη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής θα τεθεί το θέμα της συμμετοχής του λιμενικού ταμείου στην Πανελλήνια  Ένωση Λιμένων.

Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα της έγκρισης του ισολογισμού του Λιμενικού Ταμείου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *