Quantcast

Γνώμες

Η παρέλαση της εθνικής επετείου!

Η παρέλαση της εθνικής επετείου στη Ζάκυνθο ξεκίνησε και τελείωσε με το «Μακεδονία ξακουστή» που παιάνισε αποφασιστικά η Φιλαρμονική του Δήμου και ανάγκασε όλες τις αρχές να την χειροκροτήσουν και μάλιστα θερμά.

Ο μαέστρος έδινε το σύνθημα και ο λαός δυνάμωνε το χειροκρότημα…

Δεν γνωρίζουμε αν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα μάλλον δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο…

Τελικά ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που επιβάλλει τη θέλησή του και τρανή απόδειξη είναι η ιστορία μας αλλά και η χθεσινή ημέρα.

Αυτά που ζήσαμε στο νησί της Ζακύνθου μας κάνουν περήφανους γιατί υποδηλώνουν το θάρρος και το ανυπότακτο της φυλής μας που ξέρει να σηκώνει κεφάλι όταν πρέπει και ειδικά όταν την πατούν εκεί που πονάει, δηλαδή στα εθνικά θέματα.

Ειλικρινά δεν το περιμέναμε και νοιώσαμε μεγάλη χαρά από το θαρραλέο βηματισμό των μαθητών που με ψηλά το κεφάλι και υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτικών τους έγιναν ένα με τα εθνικά εμβατήρια και το έδειξαν με τη γλώσσα του σώματος. Είναι αυτή η ίδια νεολαία στην οποία πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι η συνέχεια των προγόνων μας που έπεσαν για το υψηλό ιδανικό της ελευθερίας, είναι τα παιδιά μας που δεν δείλιασαν μπροστά στις αρχές και έδειξαν ότι προοδευτικό είναι το αληθινό και το γενναίο.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *