Ζάκυνθος

Η οικονομία της χώρας μας μπορεί να βοηθηθεί από τον τουρισμό

Ο Γιώργος Κλειβοκιώτης είναι ένας Έλληνας επιστήμονας που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία, τώρα ζει στο Ντουμπάι, αλλά ο λόγος για τον οποίο μίλησε στον –Ε- σχετίζεται με μια πολύ σημαντική εθελοντική δουλειά που έκανε για να διαφημίσει τη χώρα μας στον τομέα του τουρισμού. Οργάνωσε λοιπόν μια εκστρατεία διαφημιστική για την Ελλάδα η οποία μέχρι τα τέλη Απριλίου προβάλλεται στην TimesSquare της Ν. Υόρκης.

Η διαφημιστική καμπάνια GreekUpTourism έχει τίτλο “JoinusinGreece” και προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Ο Γιώργος Κλειβοκιώτης πριν από λίγες ημέρες μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Ερμή fm και την ίδια στιγμή στο στούντιο εφιλοξενείτο η ζακυνθινή ξενοδόχος Μαρία Λούγαρη η οποία διαφήμισε τα καλά του οικολογικού τουρισμού, ως μια πρωτοποριακή τακτική για το νησί μας.

Ο κ. Κλειβοκιώτης είπε μέσω του Ερμή fm : «Εγώ δεν είμαι ειδικός στον τουρισμό αλλά θέλω να βοηθήσω της Ελλάδα και πιστεύω ότι η οικονομία της χώρας μας μπορεί να βοηθηθεί από τον τουρισμό. Αυτός ο τομέας έχει τα περισσότερα περιθώρια. Κι αυτό γιατί ο τουρισμός φέρνει χρήματα από το εξωτερικό. Με αυτή τη λογική θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τον ελληνικό τουρισμό. Ξεκινήσαμε ένα project πέρυσι τα Χριστούγεννα και είπαμε ότι θα συγκεντρώσουμε χρήματα για να γίνει μια διαφημιστική καμπάνια που θα διαφημίζει τον ελληνικό τουρισμό στη Νέα Υόρκη. Μέσα σε 20 ημέρες συγκεντρώσαμε 20 χιλιάδες δολάρια από 333 ανθρώπους. Τα χρήματα τα αξιοποιήσαμε για τη διαφήμιση και είμαστε πολύ τυχεροί γιατί βρέθηκε ένας ελληνοαμερικανός που μας έδωσε μια φανταστική προσφορά αξίας 90 χιλιάδων δολαρίων για ένα ηλεκτρονικό billboard στο TimesSquare , που είναι το σημείο της Ν. Υόρκης με την μεγαλύτερη πυκνότητα ανθρώπων. Η καμπάνια που κάναμε είχε σκοπό να διαφημίσει τον τουρισμό και υπάρχουν άρθρα σε εφημερίδες όπως NewYorkTimes, Guardian, σε γερμανικές και βραζιλιάνικες εφημερίδες, υπάρχει συνέντευξη στο CNN κλπ. Επίσης θέλαμε να δείξουμε ότι με την εθελοντική και ομαδική εργασία μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Είμαστε όλοι θυμωμένοι με τους πολιτικούς και με τους ίδιους τους εαυτούς μας που αφήσαμε την κατάσταση να φτάσει ως εδώ στην Ελλάδα αλλά το πιο σημαντικό είναι τι κάνουμε από δω και πέρα για να βελτιώσουμε τα πράγματα στην οικονομία και την κοινωνία. Πρώτα απ’ όλα στη δουλειά μας και μετά με εθελοντικές προσπάθειες να δούμε τι θα κάνουμε από αύριο. Πρέπει να προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες στον τουρισμό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *