Ζάκυνθος

Η καλοκαιρινή εκστρατεία από τις βιβλιοθήκες του νησιού μας

«Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι παιδιά. Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος»

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στο Μουσείο Σολωμού η καλοκαιρινή εκστρατεία των δύο βιβλιοθηκών του νησιού μας : της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου  και της Ξενοπουλείου  παιδικής  Βιβλιοθήκης .

Συμμετείχαν 30 παιδιά σε δύο ομάδες. Αφού άκουσαν το παραμύθι «οι καλοί και οι κακοί ιππότες» του Α. Παπαθεοδούλου , ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού  Άκης Λαδικός έκανε μια σύντομη αναδρομή στη τοπική ιστορία του νησιού μας και στη συνέχεια η αρχαιολόγος Κατερίνα  Δεμέτη  μίλησε στα παιδιά για τα σύμβολα και τα χρώματα στα οικόσημα των παλιών Ζακυνθινών οικογενειών. Στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη του μουσείου τα παιδιά ζωγράφισαν τα δικά τους οικόσημα (σύμφωνα με το επίθετό τους) και τα παρουσίασαν στα άλλα παιδιά.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου όπου «το κόκκινο κορδόνι» της Β. Νευρικοπλή θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται  στον  κήπο του Γρηγόρη  Ξενόπουλου και  θα καταλήξει στη πλατεία Σολωμού όπου και βρίσκεται  η  Δημόσια Ιστορική βιβλιοθήκη.

Για όλες τις δράσεις (οι οποίες θα γίνουν στο χώρο των δύο βιβλιοθηκών αλλά και σε πλατείες χωριών) μπορείτε να προμηθεύεστε τα προγράμματα πρωινές ώρες από τις βιβλιοθήκες και να κάνετε προεγγραφή(αν είναι απαραίτητο) στη δράση  που σας ενδιαφέρει δωρεάν.

Παρακαλούνται οι γονείς να τηρούν τους όρους συμμετοχής στις δραστηριότητες όσον αφορά την ηλικία των παιδιών και την ώρα έναρξης , επίσης επειδή ο αριθμός των παιδιών είναι περιορισμένος να φροντίζουν έγκαιρα να ακυρώνουν την συμμετοχή τους σε περίπτωση που δεν μπορούν να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη δράση γιατί κάποια άλλα παιδιά θα επιθυμούσαν να την παρακολουθήσουν και δεν θα μπορούν.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο δίκτυο Future library

www.Futurelibrary.gr  .

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *