Ελλάδα

Η κάθοδος των μεγιστάνων στο Ιόνιο

 

 

Μετά την αγορά του νησιού Οξιά από τον γνωστό εμίρη του Κατάρ, το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο πολυθρύλητος Σκορπιός, το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση περνά στα χέρια ενός Ρώσου μεγιστάνα αντί του ποσού των 135 εκ. Ευρώ.
Η πληροφορία, όσο και αν αφορά τον κόσμο των κοσμικών ειδήσεων, έχει την αξία της για το μαγευτικό χώρο του Ιονίου που τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει θεαματικά την επισκεψιμότητά του από γνωστά πρόσωπα του διεθνούς τζετ σετ.
Η 24χρονη κόρη του Ντμίτρι Ριμπολόλεφ που φέρεται να αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση, πιθανότατα με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης, δεν είναι παρά ένα από αυτά τα πρόσωπα. Η αξία όμως της εξέλιξης αυτής βρίσκεται στο γεγονός ότι μετά την πολύ κοσμική Κέρκυρα, τις αναδυόμενες περιοχές της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, το νησιωτικό σύμπλεγμα νότια της Λευκάδας βρίσκεται πλέον στην κορυφή των διεθνών προτιμήσεων και ήδη έχουν γίνει πολύ υψηλά συμβόλαια με πολυεκατομμυριούχους, όπως ο Ρότσιλντ.
Αυτές οι εξελίξεις σηματοδοτούν μια νέα περίοδο τουριστικής άνθησης για όλο το Ιόνιο. Μια περίοδος όμως κατά την οποία δεν επιτρέπεται να γίνουν άλλα λάθη, ιδιαίτερα στον τόπο μας, προκειμένου να επωφεληθούμε όλοι από αυτές τις εξελίξεις.
Είναι βέβαιο πως και άλλα λαμπρά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ θα εμφανιστούν σύντομα στο Ιόνιο.
Ως εκ τούτου αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποδομές μας και να χτίσουμε γερές βάσεις για την πορεία του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *