Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος τιμώμενος προορισμός στην τουριστική έκθεση του Βελγίου

[pullquote align=”left”]Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ryan Air οι πτήσεις από Βρυξέλλες για Ζάκυνθο [/pullquote]

Η Ζάκυνθος θα είναι ο τιμώμενος προορισμός, στην τουριστική έκθεση του Βελγίου, που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στο τέλος του μήνα. Η εξέλιξη αυτή, έχει ιδιαίτερη σημασία για την προβολή του νησιού μας, με δεδομένο μάλιστα πως από την 1η Απρίλη ξεκινούν οι πτήσεις της Ryan Air που θα συνδέουν το αεροδρόμιο της Ζακύνθου με το αεροδρόμιο Σαρλερουά των  Βρυξελλών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 31 Δεκεμβρίου μέχρι 4 Φλεβάρη στις Βρυξέλλες και αναμένεται να προβληθεί η Ζάκυνθος σαν ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός για τους Βέλγους τουρίστες.

Στις προοπτικές που ανοίγονται από τη βελγική αγορά, αναφέρθηκε μιλώντας στον  -Ε- ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτης Κολύρης.

Ο κ. Κολύρης αναφέρθηκε στην συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Ryan Air η οποία έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το πρόγραμμα των πτήσεων από Βρυξέλλες για Ζάκυνθο, αλλά και στην αύξηση του ενδιαφέροντος που καταγράφεται από την συγκεκριμένη χώρα για το νησί μας, με αφορμή και το συνέδριο που διοργανώνεται για τον ανατόμο Ανδρέα Βεζάλ.

Θυμίζουμε πως οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του συνεδρίου έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο από τη βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και ο κ. Κολύρης σημείωσε πως το ενδιαφέρον των Βέλγων για να επισκεφτούν τον τόπο όπου ο Βεζάλ άφησε την τελευταία του πνοή είναι μεγάλο.

«Η Ryan Air, ξεκινά τις πτήσεις από τις Βρυξέλλες την 1η Απριλίου και ήδη έχει γίνει η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Ήδη ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει εισιτήρια σε πολύ χαμηλές τιμές, τα οποία ακριβαίνουν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Για αυτό το λόγο η Ζάκυνθος θα είναι και το τιμώμενο νησί στην τουριστική έκθεση που διοργανώνεται στο Βέλγιο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και εξαιτίας του συνεδρίου που διοργανώνεται στη Ζάκυνθο το 2014 για τον Ανδρέα Βεζάλ. Στις συζητήσεις μου με τον Βέλγο Πρόξενο, μου περιγράφει πως η δημοσιότητα που δίνεται στο συνέδριο για τον Ανδρέα Βεζάλ, καθιστά τη Ζάκυνθο σημαντικό προορισμό για τους Βέλγους. Είναι για αυτούς ένας τόπος ‘προσκυνήματος’ » σχολίασε ο κ. Κολύρης, τονίζοντας πως η αεροπορική σύνδεση με τις Βρυξέλλες ανοίγει το δρόμο για τις αγορές της Ολλανδίας και της Γαλλίας, που είναι χώρες με εύρωστες οικονομίες και υψηλής ποιότητας τουρίστες.

Να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και για την έναρξη δρομολογίων από την αεροπορική εταιρεία Ryan Air την ίδια περίοδο, είτε από την Ρώμη είτε από το Μιλάνο.

Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Σαρλερουά θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Ζακυνθινού Τουρισμού

Εν τω μεταξύ, στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, που προγραμματίζεται μέσα στο μήνα Γενάρη, αναμένεται να τεθούν οι λεπτομέρειες για την σύσταση του Οργανισμού για τη διαχείριση και την προβολή του ζακυνθινού τουρισμού.

«Προχωράμε στην συγκρότηση του Οργανισμού Διαχείρισης του Τουριστικού Προϊόντος και στα πλαίσια αυτά να βελτιώσουμε την ποιότητα αλλά και τον συντονισμό όλων των ενεργειών ώστε η Ζάκυνθος να αποκτήσει brand name και να προσεγγίσει καλύτερους τουρίστες» σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και συμπλήρωσε πως τις προηγούμενες ημέρες έγινε η επεξεργασία του Καταστατικού του Οργανισμού, ο οποίος θα λειτουργεί με βάση το καθεστώς των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η δημιουργία του Οργανισμού, σύμφωνα με τον κ. Κολύρη έχει ήδη εγκριθεί από τους τουριστικούς εταίρους, από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *