Ζάκυνθος

Η επίσκεψη του βρετανού πρέσβη David landsman

Με συζητήσεις επί όλων των σοβαρών θεμάτων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρέσβη της Μ. Βρετανίας Davidlandsman στο νησί μας. Το πρόγραμμα του ταξιδίου περιελάμβανε  συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, με το Δήμαρχο και με τους τουρ οπερέιτορς ενώ το μεσημέρι φιλοξενήθηκε σε συνέντευξη και στις εγκαταστάσεις του Ερμή. Μαζί του ήταν ο υποπρόξενος που διαμένει στο νησί μας.

Από τις συζητήσεις που έγιναν φάνηκε η διάθεση συνεργασίας και των δύο πλευρών ενώ ο πρέσβης παρουσίασε το πρόγραμμα της διαφημιστικής καμπάνιας που έχει ετοιμαστεί και θα δοθεί στους τουρίστες ώστε η διαμονή τους εδώ να είναι ασφαλής.

Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι όλες οι πλευρές συζήτησαν το θέμα της πορείας που θα έχει φέτος ο τουρισμός στη Ζάκυνθο και αν τα μηνύματα της αγοράς δείχνουν μεγάλη μείωση. Από την πλευρά του ο πρέσβης ανέφερε ότι διαβάζει όλα τα δημοσιεύματα του τύπου και εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη μείωση.

Στον πρέσβη τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος έθεσαν όλα τα σοβαρά ζητήματα παραβατικότητας που αφορούν τους βρετανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στο Λαγανά. Ειδική αναφορά έγινε στο φαινόμενο των μπαρ κρόουλ όπου ζητήθηκε η βοήθεια της πρεσβείας ώστε να σταματήσουν καθώς και στα νοθευμένα ποτά, θέμα για το οποίο αναφέρθηκε ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι από τις υπηρεσίες και κλείσιμο των μπαρ που εντοπίζονται να προσφέρουν ποτά- μπόμπες.

Ο πρέσβης ζήτησε να υπάρχει πρόληψη και σχεδιασμός.

 

Στο Διοικητήριο

Στις 10 το πρωί έγινε η συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και εκεί ήταν εκτός από τον κ. Μυλωνά, όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου.

«Έχουμε την εμπειρία της συνεργασίας στην  αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και τώρα έχουμε ευκαιρία για βελτίωση αυτής της κατάστασης. Γνωρίζετε ότι εμείς επενδύουμε στην πρόληψη και όχι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων όταν προκύψουν. Αρχίζουμε τώρα μια καινούργια ενημερωτική καμπάνια για τη νέα σεζόν που απευθύνεται κυρίως στους νέους. Θα υπάρχουν αφίσες, συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα μπαρ, τα ξενοδοχεία και τους τουρ οπερέιτορς. Μπορούμε να συμβάλλουμε σε μια σωστή πρόληψη γιατί όλα τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα λύσουμε με μια καμπάνια» ανέφερε ο πρέσβης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς έθεσε το ερώτημα τι ζητούν αυτοί που έρχονται να κάνουν εδώ τις διακοπές τους και τι είμαστε εμείς από την πλευρά μας διατεθειμένοι να δώσουμε. «Αν κάνεις διακοπές με 10 ευρώ την ημέρα είναι λογικό να υπάρχει πρόβλημα. Εμείς σαν Περιφέρεια μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση και ήδη έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο μήνα έλεγχος με μεικτά κλιμάκια ελέγχου. Το Τμήμα Εμπορίου ξεκινά ελέγχους για τα ποτά και αυτοί οι έλεγχοι γίνονται έκτακτα και δειγματοληπτικά. Αν κάποιος παρανομεί επιβάλλεται πρόστιμο κι αν ξανασυλληφθεί ο υπεύθυνος με την ίδια παρανομία έχει σφράγισμα του καταστήματος» είπε ο κ. Μυλωνάς ο οποίος ζήτησε να έλθει στη Ζάκυνθο κλιμάκιο δημοσιογράφων από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για να ξεναγηθεί εδώ.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων. Ο πρέσβης έδωσε μια γκραβούρα με τα γραφεία της πρεσβείας στην Αθήνα όπου εκεί ήταν το σπίτι του μεγάλου έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου και αγοράστηκε από την πρεσβεία. Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε ενθύμια με τα Επτάνησα και τη Ζάκυνθο.

 

Στο Δημαρχείο

Λίγη ώρα αργότερα ο πρέσβης ανέβηκε τις σκάλες του δημαρχείου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κολύρη.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στη Ζάκυνθο όπως το αεροδρόμιο και το νοσοκομείο. Για τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τη νύχτα στο Λαγανά ο Δήμαρχος είπε ότι θα πρέπει εκτός από την αστυνόμευση να δοθούν οδηγίες από την πρεσβεία στους βρετανούς τουρίστες ότι δεν μπορούν εδώ να συμπεριφέρονται διαφορετικά απ’ ότι στην πατρίδα τους.  Επίσης έθεσε το θέμα των μπαρ κρόουλ και είπε στον πρέσβη ότι θα πρέπει να παρέμβει στους τουρ οπερέιτορς και δεν πειράζει αν μειωθούν λίγο τα κέρδη τους.

«Πρέπει να δούμε από κοινού  πως θα διευθετήσουμε τα προβλήματα και αυτό θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Αναφορικά με τις τριβές που δημιουργούνται τη νύχτα στο Λαγανά που γίνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του δρόμου που είναι τα μπαρ πρέπει να σας πω ότι εκεί γίνονται επεισόδια σχεδόν κάθε βράδυ με θερμόαιμους νεαρούς. Εμείς θα πρέπει να αστυνομεύσουμε περισσότερο το χώρο» είπε ο Δήμαρχος.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και ο Δήμαρχος παρέδωσε  στον πρέσβη τα μεταφρασμένα βιβλία του Δ. Σαλβατώρ ΖΑΝΤΕ και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.  Ο πρέσβης έδωσε την γκραβούρα με τα γραφεία της πρεσβείας στην Αθήνα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *