Ζάκυνθος

Η επέτειος της Ένωσης του 1864

Με πανηγυρικό τρόπο και υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Ιόνιων νησιών, εορτάζεται σήμερα Τρίτη η 149η επέτειος της Ενωσης της Επτανήσου με την μητέρα Ελλαδα.

Το πρωί στις 10.30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε επίσημη δοξολογία για την Ένωση χοροστατούντος του σεβ.  Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο της πόλης.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ντίνου Κονόμου (Διοικητήριο), στη προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης Κωνσταντίνου Λομβάρδου.

Στις 11.30 στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου άρχισε η παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων. Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Μυλωνάς δέχθηκε στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου (Διοικητήριο), τις Αρχές και το Λαό του Νομού.

Στις 12.30 στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου.

Στις επτά το απόγευμα πραγματοποιείται προσκύνημα Λαού, Αρχών και Μαθητών στα κελιά των Φυλακών του Ενετικού Κάστρου της Πόλης, όπου κρατήθηκαν οι Αγωνιστές και θα τελεστεί τρισάγιο. Με τη δύση του ηλίου θα γίνει υποστολή της σημαίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *