Ζάκυνθος

Η διαχείρηση του ανθοπωλείου και του κυλικείου διχάζει Νοσοκομείο και Μονή

Σε άσκηση αγωγής για διαφυγόντα κέρδη κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προτίθεται να προχωρήσει η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου και Στροφάδων, σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση με την λειτουργία των δύο καταστημάτων, του κυλικείου και του ανθοπωλείου, που στεγάζονται στο νέο κτήριο του Νοσοκομείου στο Γαϊτάνι.

Θυμίζουμε πως με βάση την σύμβαση που υπεγράφη κατά το παρελθόν ανάμεσα στην τέως ΔΥΠΕ και την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, προκειμένου να παραχωρηθεί το οικόπεδο της Μονής όπου χτίστηκε το νέο Νοσοκομείο, η Ιερά Μονή διατηρούσε το δικαίωμα να λειτουργεί αυτά τα δύο καταστήματα και φυσικά να εισπράττει τα έσοδα από την εκμίσθωσή τους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πρόσφατα την έντονη αντίδραση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, που με αφορμή την μεταφορά στο νέο κτήριο, ανέδειξαν το θέμα και στηλίτευσαν το γεγονός ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας θα χάσει πολύτιμα έσοδα σε μια περίοδο που τα έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός, ότι το παλιό Νοσοκομείο, κάλυπτε ένα σημαντικό μέρος των λειτουργικών του δαπανών από τα έσοδα που εισέπραττε από το παλιό κυλικείο.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων ζήτησε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το θέμα και η απάντηση που πήρε άνοιξε το δρόμο για να αμφισβητηθεί η σύμβαση που υπεγράφη με την Μονή και να ακολουθήσει εξώδικο.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα, μήνες μετά την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, δεν λειτουργούν ούτε το ανθοπωλείο αλλά ούτε και το κυλικείο.

Στο τελευταίο φύλλο του –Ε-, γινόταν αναφορά στην συζήτηση που έγινε για το θέμα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όταν εκπρόσωποι του Συλλόγου των Εργαζομένων συνάντησαν το Διοικητή κ. Κατσίβελα. Η δέσμευση που εξασφάλισαν σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων κ. Ε. Τσώλα, είναι πως το θέμα θα το διαχειριστεί η ίδια η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, που θα υποβάλει πρόταση στην Μονή ώστε το Νοσοκομείο να εισπράττει τα έσοδα  από τα καταστήματα και να αποδίδει κάποιο ποσοστό στην Εκκλησία.

Την άλλη πλευρά των γεγονότων, παρουσιάζει στον -Ε- ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, που είναι υπεύθυνος και για τη διαχείριση αντίστοιχων θεμάτων στην Μητρόπολη Ζακύνθου. Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος στην εφημερίδα μας, πριν από δύο εβδομάδες είχε συνάντηση στην Πάτρα με το Διοικητή και τους Υποδιοικητές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το θέμα των καταστημάτων του Νοσοκομείου συζητήθηκε, αλλά δεν υπήρξε καμία πρόταση από την 6η ΥΠΕ προς τη Μονή.

«Μας είπαν πως κατανοούν πλήρως το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το εξώδικο και μας παρακάλεσαν ο δικηγόρος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να έρθει σε επαφή με το Δικηγόρο της Μονής, για να βρεθεί μια λύση! Το συμβόλαιο για την παραχώρηση του οικοπέδου στο Γαϊτάνι, έγινε υπό την προϋπόθεση της λειτουργίας των δύο καταστημάτων από την Μονή και αν δε βρεθεί λύση, η Μονή θα προχωρήσει σε αγωγή για διαφυγόντα κέρδη» σχολίασε ο κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στον -Ε-, συμπληρώνοντας πως η Μονή, δεν έσπευσε να λειτουργήσει τα δύο καταστήματα αμέσως μετά την εγκατάσταση στο νέο κτήριο, για να μην ανέβουν οι τόνοι και προκύψουν αντιπαραθέσεις.

«Θέλω να θυμίσω πως όταν η κατασκευή του κτηρίου βρισκόταν υπό εξέλιξη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας είχε καλέσει κατ΄ επανάληψη για να μας δείξει τα δύο καταστήματα που ανήκουν στην Μονή, παρουσία και των μηχανικών» τόνισε ακόμη ο κ. Χρυσόστομος, συμπληρώνοντας με νόημα πως η σύμβαση που έχει υπογραφεί είναι συγκεκριμένη δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που χρειάζονται για τα λειτουργικά έξοδα του Νοσοκομείου.

Τις προσεχείς ημέρες πάντως, αναμένεται να συναντηθούν ο Δικηγόρος της Μονής Γιάννης Παπαδάτος, με το δικηγόρο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Λεπίδα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, πριν η υπόθεση πάρει τη δικαστική οδό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *