Ζάκυνθος

Η αύξηση της φορολογίας στο ελληνικό κρασί θα πλήξει την ανταγωνιστικότητά του

Έγγραφο προς το Υπουργείο Ανάπτυξης έστειλε χθες η διοίκηση του Επιμελητηρίου με το οποίο ζητά να προστατευθούν τα ελληνικά προϊόντα και ειδικά για το κρασί αναφέρει ότι η αύξηση της φορολογίας θα πλήξει την ανταγωνιστικότητά του.

Το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου επισημαίνει τα εξής:

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου είναι αντίθετο στην επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης, γεγονός που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, και στην αύξηση του ΦΠΑ σε Εθνικά προϊόντα τα οποία προάγουν και προωθούν τα συγκριτικά ποιοτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας όπως είναι το κρασί και τα παραδοσιακά τοπικά της αποστάγματα.

Η επιβολή και άλλων φόρων θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, σε μείωση της κατανάλωσης και σε πτώση των πωλήσεων, με καταστροφικές συνέπειες για τον σημαντικό αυτό μεταποιητικό κλάδο.

Ένας κλάδος ο οποίος τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να στηρίξει και να προωθήσει το επώνυμο ελληνικό κρασί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στηρίζοντας παράλληλα και την εθνική οικονομία.

Η επιβολή ενός νέου φόρου, με την σταδιακή αύξηση του ΦΠΑ σε 23% θα έπληττε ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων. Η επιβολή και άλλου χαρατσιού θα αύξανε επίσης την παραοικονομία, δηλαδή την χωρίς έλεγχο -και φορολόγηση- διακίνηση κρασιού και αποσταγμάτων χωρίς επισήμανση και παραστατικά.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΚΟΟΛΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟÏΟΝΤΑ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *