Quantcast

Γνώμες

Η αξιοποίηση του σπηλαίου Χαγιώτη στο Γύρι…

Ήταν ακόμα στα πρώτα μας δημοσιογραφικά βήματα που ελπίζαμε ότι θα αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και αγωνιστήκαμε για να γίνει επισκέψιμο το σπήλαιο Χαγιώτη στο χωριό Γύρι της Ζακύνθου.

Εκείνο το όνειρο δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα και εκφράζουμε φόβους πως δεν θα γίνει ούτε τα επόμενα χρόνια, αφού ο στόχος έμεινε ανεκπλήρωτος και τα λόγια έγιναν έπεα πτερόεντα…

Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας εκείνης της εποχής (δηλαδή πριν από 25 χρόνια), τυχαία πριν από λίγες ημέρες σε μια συγκέντρωση και μας ήλθε ξανά στο μυαλό εκείνη η προσπάθεια που έγινε.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να επαναφέρουμε στην επικαιρότητα το αίτημα με την ελπίδα ότι ίσως τώρα κάτι έχει αλλάξει.

Η μελέτη για την αξιοποίηση του σπηλαίου με τους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο από τα παλιά γραφεία δημοσίων υπηρεσιών ή ακόμα και σε αποθήκες της αυτοδιοίκησης.

Ο σημερινός Δήμαρχος που είναι κάτοικος των ορεινών ελπίζουμε ότι δεν μπορεί παρά να δείξει ενδιαφέρον για κάτι που αφορά ένα τμήμα της ορεινής Ζακύνθου κι ακόμα πιστεύουμε πως δεν θα επαναλάβει τα λάθη των προκατόχων του που «φούσκωναν προϋπολογισμούς».

Εκείνο που δεν πρέπει να επαναλάβουμε είναι τα λόγια, που με μεγάλη ευκολία ακούμε από τους πολιτικούς και που έχουν οδηγήσει στην απραξία.

Κάποτε υπήρχε ένα όνειρο. η αξιοποίηση του σπηλαίου Χαγιώτη στο Γύρι…. Το επαναφέρουμε στην επικαιρότητα μήπως και το όνειρο γίνει πραγματικότητα από κάποιους ευαίσθητους πολιτικούς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *