Ζάκυνθος

Η αίτηση της ΔΕΥΑΖ για την άδεια δεν είχε ούτε τις υπογραφές των αρμοδίων!

Απάντηση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς στις καταγγελίες που έγιναν από το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτη Αβράμη κατά τη διάρκεια της προχθεσινής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν για το έργο της υδροδότησης του λιμανιού, το οποίο να σημειωθεί πως έχει ήδη ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

Θυμίζουμε πως οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής έκαναν λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έγκριση αδειών τομής του οδοστρώματος από την Υπηρεσία, την στιγμή που το συγκεκριμένο έργο θα λύσει ουσιαστικά προβλήματα με την υδροδότηση του λιμανιού και όλοι συμφωνούν πως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Από τη δική του πλευρά, ο Αντιπεριφερειάρχης κάλυψε πλήρως την υπηρεσία στην οποία προΐσταται πολιτικά και ανέφερε πως η αίτηση για άδεια τομής που υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑΖ στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών τον περασμένο Νοέμβρη όχι μόνο δεν είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά δεν είχε καν υπογραφές!

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ακόμη πως ο Δήμος δε θα έπρεπε να κάνει λόγο για έλλειψη συνεργασίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως αν ο Περιφερειάρχης και ο ίδιος δεν πίεζαν καθημερινά, το τεράστιο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα είχε ήδη απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

«Ο κ. Αβράμης θα έπρεπε να γνωρίζει αν στηρίζουμε την όποια θετική πρωτοβουλία του Δήμου. Η παραμονή στο ΕΣΠΑ του έργου της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, οφείλεται στην Περιφέρεια που το ενέταξε στο πρόγραμμα ως έργο σημαία, χωρίς να είναι ώριμο. Παρά τις πιέσεις που καθημερινά ασκεί η Διαχειριστική Αρχή στον Περιφερειάρχη το έργο παραμένει στο ΕΣΠΑ» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά αρχικά μας παρέπεμψε για απαντήσεις στον κ. Αβράμη και στη συνέχεια ανέφερε πως φάκελος έχει ελλείψεις.

Επίσης, παρουσίασε μια σειρά εγγράφων από το 2008 μέχρι και σήμερα, μέσω των οποίων η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ζητά από τη ΔΕΥΑΖ, να προχωρήσει σε αποκατάσταση του οδοστρώματος σε σημεία που έχουν γίνει τομές αλλά δεν έχουν επισκευαστεί όπως θα έπρεπε.

«Υπάρχουν έγγραφα αλλά κυρίως οι μαρτυρίες του κόσμου που αποδεικνύουν ότι στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, φορείς όπως η ΔΕΥΑΖ, ο ΟΤΕ κτλ έκαναν τομές χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και χωρίς να τις αποκαταστήσουν ποτέ!» σημείωσε ο κ. Μυλωνάς συμπληρώνοντας πως ειδικά η ΔΕΥΑΖ έχει δεχτεί σωρεία εγγράφων για την περιοχή της Λιθακιάς, του Αγίου Δημητρίου, την επαρχιακή οδό Ζακύνθου Αλυκών.

Για το συγκεκριμένο έργο σημείωσε πως μετά την υποβολή της αίτησης από τη ΔΕΥΑΖ το Νοέμβρη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεωργιλάς είχε έτοιμο από τις αρχές Γενάρη το έγγραφο της άδειας, το οποίο όμως δεν παρέδωσε αφού η ΔΕΥΑΖ δεν επανήλθε με τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν.

Τέλος, υπογράμμισε πως αν υπήρχε διάθεση για συνεργασία ο ίδιος από την πρώτη στιγμή θα είχε ενδιαφερθεί για το θέμα και θα είχε συμβάλει για να ξεπεραστεί το όποιο πρόβλημα. Δυστυχώς όμως όπως είπε ενημερώθηκε μόλις προχθές, από ένα τηλεφώνημα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τ. Ζώντου.

«Ο Δήμος ανέδειξε το θέμα γιατί δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα άλλο! Θέλησαν να καλύψουν την γύμνια και την ανευθυνότητά τους» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *