Κοινωνία

Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος η χθεσινή

Η χθεσινή ημερομηνία, που έχει καθιερωθεί ως “Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος” μας θυμίζει όχι μόνο μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, αλλά παράλληλα και μια πτυχή της τοπικής μας ιστορίας που μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον!

Ο λόγος για την στάση των Ζακυνθινών που δεν δίστασαν να προφυλάξουν και τελικά θα διασώσουν την εβραϊκή κοινότητα που την περίοδο των συλλήψεων και των διωγμών από τους Γερμανούς διέμενε μόνιμα στη Ζάκυνθο.

Χθες, στην παλιά Εβραϊκή Συναγωγή πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων παρουσία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπουλου, με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ όπως ανέφερε και η Περιφερειάρχης πρόκειται μια ημέρα που θυμίζει την ανάγκη να καλλιεργούμε την Ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεννόηση μεταξύ των λαών.

Πέρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, στη Ζάκυνθο περιμένουμε οι φορείς να αναδείξουν με περισσότερη θέρμη την μοναδική αυτή ιστορική στιγμή για τον τόπο μας, που αποτέλεσε ζωντανό παράδειγμα αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *