Ελλάδα

Ηλικιωμένος ομογενής μοιράζει επιταγές στους Έλληνες με υπέρογκα ποσά

Έχει στείλει επιταγές σε σχολεία, ιδρύματα και άλλους φορείς. Δεν θέλει να κοροϊδέψει κανέναν. Είναι μεγαλόψυχος αλλά με ψυχολογικά προβλήματα.
Το όνομά του Βασίλης Βασιλειάδης. Είναι πάνω από 70, κατάγεται από την Κάρπαθο ζει μόνος του στη Βαλτιμόρη. Πρόσφατα έστειλε μία επιταγή 1 δισ. δολαρίων σε σχολείο της Καλαμαριάς. Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που έστειλε επιταγή με τόσο μεγάλο ποσό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Εθνικού Κήρυκα” της Νέας Υόρκης που παρουσιάζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για έναν καλόψυχο άνθρωπο αλλα με ψυχολογικά προβλήματα. Η ομογενειακή εφημερίδα ερεύνησε την υπόθεση με το σχολείο της Καλαμαριάς και διαπίστωσε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έχει στείλει επιταγές με μεγάλα ποσά στο Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, στο ΥΑΣΑ (οργανισμό για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες) και σε πλείστους άλλους ομογενειακούς φορείς.

Όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» αναγνώστες με τους οποίους επικοινώνησε, ο εν λόγω ομογενής ήταν επιχειρηματίας, είχε οικογένεια και παιδιά, αλλά μετά το διαζύγιό του υπέστη ψυχικό κλονισμό και είχε νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα πάντα με τον «Εθνικό Κήρυκα», είναι απένταρος και κάθε φορά που μαθαίνει ότι κάποιοι χρειάζονται βοήθεια στέλνει και από μια επιταγή με μεγάλα ποσά, όπως έκανε την περίοδο της δόξας του.
«Εδώ στη Βαλτιμόρη τον ξέρουμε και όσοι λαμβάνουν τέτοιες επιταγές τις αγνοούμε», επεσήμανε ένας από τους συμπατριώτες του. Παράλληλα, τόνισε ότι πρόσφατα, ανήμερα του μνημόσυνου ενός επιστήθιου φίλου του, έστειλε στη χήρα και στην οικογένεια του εκλιπόντος επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων. Η οικογένεια τον λυπήθηκε και αγνόησε την επιταγή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *