Ζάκυνθος

Ηλεκτρονικό Έγκλημα: Με χρήση ονομάτων γνωστών Ζακυνθινών η απόπειρα εξαπάτησης

Οργιάζει το ηλεκτρονικό έγκλημα και οι απάτες μέσω διαδικτύου στη Ζάκυνθο

Γράφει η Αγγελική Ξενόφου

Περιστατικά απάτης μέσω διαδικτύου έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και στο νησί μας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως καταγγελίες έχουν γίνει ήδη γνωστές στην αστυνομία.

Από την αρχή του 2020 έχουν καταγραφεί περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος και κάποιοι αθώοι συμπολίτες μας έπεσαν θύματα και έχασαν χρήματα.

Όμως τα περιστατικά πληθαίνουν και το διαδίκτυο κατακλύζεται από εκβιασμούς, καθώς και από πιο πολιτισμένους τρόπους αφαίρεσης χρημάτων.

Τον Ιανουάριο μήνα κατεγράφησαν περιστατικά με σεξουαλικό περιεχόμενο και οι δράστες ζητούσαν πληρωμή χρηματικών ποσών για να μην στείλουν βίντεο με ανάλογο υλικό. Η διεύθυνση στην οποία ζητούσαν χρήματα, και μάλιστα με προθεσμία 2 ημερών, ήταν Bitcoin (BTC πορτοφόλι): 124zpsTJmT7wxMxyHrWy9UpaF8xTcGduSz

Το Φεβρουάριο μήνα η δράση αυτών των απατεώνων συνεχίστηκε με νέες μεθόδους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του –Ε-, οι δράστες που προσπαθούν μέσω του διαδικτύου να βρουν πελάτες και να τους εξαπατήσουν, χρησιμοποιούν γνωστά και υπαρκτά ονόματα ατόμων από τη Ζάκυνθο. Κάποιοι εξ’ αυτών είναι γνωστοί επιχειρηματίες. Ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για να καταθέσουν χρήματα και μετά ζητούν την επιστροφή μέρους αυτών των χρημάτων λέγοντας ότι έγινε λάθος στα μηδενικά και η κατάθεση είναι πολλαπλάσια από την κανονική.

Η Ασφάλεια Ζακύνθου είναι ενήμερη τέτοιων περιστατικών και έχουν γίνει καταγγελίες από πολίτες.

ERMISNEWSROOM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *