Ζάκυνθος

Ζωντάνεψε η πόλη από την άφιξη του κρουαζιεροπλοίου Marella Discovery

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ….

Στις 24 Ιουνίου η επόμενη άφιξη κρουαζιεροπλοίου στη Ζάκυνθο

Μια διαφορετική εικόνα έδωσε χθες η πόλη μας από τους εκατοντάδες επισκέπτες που ήλθαν ενωρίς το πρωί με το κρουαζιερόπλοιο Marella discovery.

Το πλοίο έφτασε έξω από το λιμάνι στις 8.30 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και έφυγε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα με επόμενο προορισμό του την Κέρκυρα.

Μετέφερε 1810 άτομα επιβάτες και 751 άτομα πλήρωμα.

Πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο μήκους 264 μέτρων, με σημαία Μάλτας το οποίο έμεινε αρόδου 9 ώρες. Κατά την παραμονή του έδωσε την ευκαιρία στους εκατοντάδες τουρίστες που μετέφερε να φτάσουν με τις λάντζες μέχρι το λιμάνι της Ζακύνθου και να επισκεφθούν πολλά σημεία στην πόλη και αλλού.

Από ενωρίς οι δρόμοι στην πόλη γέμισαν κόσμο και οι αλλοδαποί επισκέπτες μπλέχτηκαν με τους Κορεάτες και τους Κινέζους που βρίσκονται στο νησί, αλλά και με τους Πολωνούς που έρχονται πάντα στην πρωτεύουσα του νησιού για να την δουν από κοντά.

Φέτος ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που θα προσεγγίσουν το νησί μας είναι μικρός και η έλλειψη υποδομών είναι η πιο σοβαρή αιτία που δεν έχουμε καταφέρει εδώ και τόσα χρόνια να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Το πρώτο πράγμα που ζητούν οι εταιρείες είναι να υπάρχουν οι υποδομές για να δένουν τα πλοία τους και η προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων είναι το πρωταρχικό.

Το master plan περιμένει να υλοποιηθεί σταδιακά και η αρχή είναι η προβλήτα

Η πολύχρονη καθυστέρηση στην υλοποίηση του πλάνου που υπάρχει με το master plan καθώς και οι διαφωνίες των παραγόντων του δημόσιου βίου, μόνο κακό έχουν επιφέρει στον τόπο μας. Η χθεσινή ημέρα έδωσε ένα δείγμα για όλα αυτά που χάνουμε από το θαλάσσιο τουρισμό.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *