Quantcast

Γνώμες

Ζούμε και λειτουργούμε υπό συνθήκες πολέμου!

Τις τραγικές και δύσκολες ώρες που όλοι ζούμε είναι δύσκολο αντικειμενικά να κρίνουμε ζητήματα και θέματα που ξεφεύγουν από τις μεγάλες ανάγκες των καιρών.

Ζούμε υπό συνθήκες πολέμου δίχως σφαίρες, κι όποιος δεν το έχει καταλάβει ζει με αυταπάτες.

Ως εκ τούτου κι εμείς, όπως και οι περισσότεροι που αρθρώνουν δημόσιο λόγο, γινόμαστε στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, παρακάμπτοντας τα επουσιώδη και εμμένοντας στα ουσιώδη που αφορούν την κοινωνία.

Το ιερό δικαίωμα της πληροφόρησης θα συνεχίσουμε να το υπηρετούμε μέσα από το σπίτι μας, ως εθελοντές, πρώτιστα από την ιστοσελίδα www. ermisnews.gr και το ραδιόφωνο του ΕΡΜΗ και δευτερευόντως από την εφημερίδα, η οποία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική περιφέρεια θα κάνει χρήση των διατάξεων της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου και θα εκδίδεται με τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα και να επανέλθουμε εκεί που βρισκόμαστε μέχρι πρόσφατα.

Ως μαχόμενοι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, όπως άλλωστε επιβάλει η ευθύνη μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και καλοπροαίρετα καλούμε το ίδιο να κάνουν και όλοι οι συνάδελφοι του τόπου μας!

Οι συμπολίτες μας είναι βαθιά ανήσυχοι, φοβισμένοι και σε ορισμένες περιπτώσεις τρομοκρατημένοι κι εμείς πρέπει με την πένα και το λόγο μας να είμαστε διαρκώς κοντά τους.

Αυτές τις ώρες χρειάζεται αυστηρή καταγραφή των γεγονότων, ψύχραιμες τοποθετήσεις και αναλύσεις και αποφυγή υπερβολών ή δημοσιοποίηση μη διασταυρωμένων πληροφοριών που συχνά αποδεικνύεται ότι απέχουν της πραγματικότητας και προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Κι όταν με το καλό τελειώσει ο πόλεμος θα κάνουμε όλοι ξανά την αποτίμησή μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *