Ζάκυνθος

Ζητείται φως στα παρασκήνια των δανείων του πρώην Δήμου Ζακυνθίων

Για τις 10 Δεκεμβρίου ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  η δίκη για την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων αλλά και της πλαστογραφημένης ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ που χρησιμοποιήθηκαν από την τότε δημοτική αρχή ως δικαιολογητικά για την σύναψη του δανείου με την τράπεζα Πειραιώς.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 19 Νοεμβρίου ωστόσο αναβλήθηκε ακόμη μια φορά  με νέα δικάσιμο να ορίζεται από το Εφετείο στις δέκα του μήνα.
Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης γύρω από την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι τεράστιο, με δεδομένο μάλιστα ότι η απόφαση που θα εκδοθεί θα κρίνει και την υπόθεση της δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Δήμου και της συγκεκριμένης τράπεζας, ως προς την νομιμότητα του δανείου που είχε δοθεί την περίοδο της δημαρχίας του Α. Τσαγκαρόπουλου.

Το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την περίοδο που η υπόθεση του δανείου είχε αναδειχθεί από την τότε αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Στάθη Μπετίνη, στιγματίζοντας την τοπική μας κοινωνία και προκαλώντας αλυσιδωτές συνέπειες όπως ήταν η προφυλάκιση του Άκη Τσαγκαρόπουλου και η «κληρονομιά» μιας σοβαρής οφειλής από το Δήμο προς την συγκεκριμένη τράπεζα είναι πολύ μεγάλο.

Έχει ήδη μεσολαβήσει η περίοδος της δημαρχίας του Διονύση Ακτύπη, ακολούθως του Στέλιου Μποζίκη ενώ σήμερα την υπόθεση θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Παύλο Κολοκοτσά. Εν τω μεταξύ δε, από την ζωή έχει φύγει πρόωρα ο βασικός «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης που δεν είναι άλλος από τον πρώην Δήμαρχο Ζακυνθίων Άκη Τσαγκαρόπουλο.

Θυμίζουμε πως η Τράπεζα Πειραιώς παρίσταται στη δίκη με μοναδικό κατηγορούμενο πλέον τον πρώην Προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών ως πολιτική αγωγή, ως μάρτυρες για την υπόθεση θα καταθέσουν μεταξύ άλλων οι πρώην Δήμαρχοι Διονύσης Ακτύπης και Στέλιος Μποζίκης.

Η νέα δημοτική αρχή πάντως ακόμη δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την υπόθεση, με το Δήμαρχο Π. Κολοκοτσά να σημειώνει πως το διαχειρίζονται εξειδικευμένοι συνεργάτες του Δήμου, σε μια προσπάθεια να μη γίνουν χειρισμοί που μπορεί να αποβούν μοιραίοι.

Προς το παρόν τα χρήματα που θα προορίζονταν για την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου συνεχίζουν να καταβάλλονται σε έναν ειδικό λογαριασμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ μια παράμετρος που πρόσφατα τέθηκε αφορά τους τόκους του δανείου που σε περίπτωση μιας αρνητικής για το Δήμο εξέλιξης, θα πρέπει να καταβληθούν από το δικό του ταμείο στην Τράπεζα.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *