Ελλάδα

Ζητά μείωση 20% για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο η TUI

Ένα ακόμα έγγραφο ήλθε να προστεθεί σε αυτά που κατά καιρούς λαμβάνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού από τους τουρ οπερέιτορς και αυτή τη φορά είναι από την TUI Γερμανίας η οποία ζητά υψηλές μειώσεις στις τιμές για τους πρώτους τουλάχιστον μήνες της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- που αφορούν τις τελευταίες ώρες, η TUI Γερμανίας επικαλείται την κακή οικονομική κατάσταση, την γενικότερη δυσπραγία και τις μειωμένες κρατήσεις για να ζητήσει μειώσεις τιμών.

Η κίνηση αυτή είναι σε συνέχεια αντίστοιχης που έγινε στο τέλος του 2011 προς τους επιχειρηματίες ξενοδόχους και είχε περίπου την ίδια επιχειρηματολογία.

Τώρα τα πράγματα είναι πιο χειροπιαστά αφού βρισκόμαστε λίγο πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος και λίγες εβδομάδες πριν τις πρώτες αφίξεις. Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ανήσυχος για την εξέλιξη των πραγμάτων και θεωρεί ότι η συγκυρία δεν θα είναι πολύ ευνοϊκή ούτε ότι τα πολιτικά γεγονότα στη χώρα μας θα βοηθήσουν τον τουρισμό.

Ωστόσο οι εξελίξεις από το εξωτερικό είναι επίσης απογοητευτικές και το έγγραφο της TUI επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Στο επίμαχο έγγραφο ζητείται από τους ξενοδόχους της Ζακύνθου να προβούν σε μειώσεις των τιμών της τάξεως του 20% για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Επίσης αναφέρουν ότι οι κρατήσεις έχουν μείωση που ξεπερνά τι 50% και γι’ αυτό ζητούν συνεργασία στα οικονομικά.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *