Ζάκυνθος

Ζήτησαν πίστωση χρόνου για να δρομολογηθεί το πλοίο «Ζάκυνθος Ι»

Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΖ έδωσαν το παρόν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής ζητώντας μια πίστωση χρόνου, πριν η Επιτροπή υλοποιήσει τις αποφάσεις της και προχωρήσει στον αναγκαστικό πλειστηριασμό του πλοίου «Ζάκυνθος Ι» που επί μακρόν βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι.

 

Όπως εξήγησαν οι κ.κ. Στήνιος, Μαρκουτσάς και Βερζάγιας που εκπροσωπούν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την δρομολόγηση του πλοίου που για πολλά χρόνια έμεινε ακινητοποιημένο.

Είναι γνωστό πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες και επισκευές στο πλοίο, πάνω στο οποίο βρίσκεται καθημερινά το σύνολο σχεδόν του πληρώματος.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρις ότου φτάσουν στη Ζάκυνθο κάποια ανταλλακτικά των μηχανημάτων του πλοίου, τα οποία έχουν παραγγελθεί από το Εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την Γαλλία. Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους της εταιρείες οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν καθυστέρησαν τις παραγγελίες, με αποτέλεσμα να μην τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Διονύσης Καρδιανός, μιλώντας στην εφημερίδα μας, διευκρίνισε πως δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα, καθώς αναμένονται να υποβληθούν εγγράφως όλα όσα υποστήριξαν προφορικά οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Σήμερα αναμένεται να τεθεί το θέμα εγγράφως από την ΑΝΕΖ και στο έγγραφο αυτό έχει ζητηθεί να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες. Στην συνέχεια να γίνει συζήτηση στην Λιμενική Επιτροπή για να αποφασιστεί αν τελικά η παράταση που ζητήθηκε θα δοθεί.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΝΕΖ κινητοποιήθηκαν, δε συμβαίνει το ίδιο με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΑΝΜΕΖ, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν απαντήσει στο τελεσίγραφο της Λιμενικής Επιτροπής, βάση του οποίου αν το πλοίο «Οδυσσέας Ελύτης» δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι τις 30 Νοέμβρη τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον αναγκαστικό πλειστηριασμό του πλοίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *