Ελλάδα

Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό οργανώνει ο Αντιπεριφερειάρχης

Η φετινή τουριστική περίοδος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής αφού σε δύο εβδομάδες έχουμε τις πρώτες πτήσεις της Easyjet| και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου. Για τον συντονισμό των ενεργειών η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου συγκαλεί σύσκεψη που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και σε αυτήν έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Η σύσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά και σε αυτήν έχουν κληθεί εκπρόσωποι από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, από τους Συλλόγους ξενοδόχων, από το Επιμελητήριο, από την Ομοσπονδία ενοικιαζομένων δωματίων, από το Σύλλογο εστιατόρων, από τον Εμπορικό σύλλογο, από το ΚΤΕΛ, από τα Ραδιοταξί και τα τουριστικά λεωφορεία, από την κοινοπραξία πλοίων, από το Σύλλογο τουριστικών πρακτόρων και από την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών.

Η φετινή τουριστική περίοδος λόγω της οικονομικής κρίσης και των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, χρειάζεται πιο προσεκτικούς χειρισμούς και σοβαρότερη αντιμετώπιση τόσο από τις αρχές όσο και από τους ίδιους τους επαγγελματίες. Το θέμα είναι ότι η προετοιμασία γίνεται πάντα την τελευταία στιγμή και ειδικά φέτος θα έπρεπε να είχαμε οργανωθεί καλύτερα ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αρνητικής κριτικής που θα προστεθούν σε όλα τα υπόλοιπα που καταμαρτυρούν στη χώρα μας.

Όμως εκείνο που θα πρέπει για πολλοστή φορά να επισημανθεί είναι ότι δεν έχουν γίνει οργανωμένα οι κινήσεις εκείνες που άμεσα και μεσοπρόθεσμα θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε από καλύτερη θέση τα ζητήματα που ανακύπτουν. Ακόμα και στις βασικές υποδομές υπάρχει καθυστέρηση για την παροχή σωστών υπηρεσιών.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στη σύσκεψη που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα ενώ είναι γνωστό ότι και ο Δήμος Ζακυνθίων δια της Επιτροπής Τουρισμού έχει εκφράσει την άποψη ότι θα γίνει μια συνάντηση – συζήτηση για την έναρξη της σεζόν του 2012.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *