Ζάκυνθος

Ετοιμάζεται το Καταστατικό του Οργανισμού Τουρισμού

Μετά την ομόφωνη απόφαση για την σύσταση του Οργανισμού Μάρκετινγκ και Διαχείρισης του Τουριστικού Προϊόντος που πήρε η Επιτροπή Τουρισμού αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ζακυνθίων, υπό διευθέτηση βρίσκονται οι τεχνικές λεπτομέρειες ώστε ο Οργανισμός να τεθεί σε λειτουργία, εξασφαλίζοντας βέβαια πρώτα και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο θέμα έγινε αναφορά κατά τη διάρκεια της χθεσινής  Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτης Κολύρης και ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως το Καταστατικό του Οργανισμού, βρίσκεται υπό συγγραφή.

«Βρισκόμαστε στη διευθέτηση των τεχνικών λεπτομερειών για να συσταθεί ο Οργανισμός, ενώ τώρα συγγράφεται το Καταστατικό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αλλά αποτελεί προτεραιότητα με βάση το Σχέδιο Μάρκετινγκ του Δήμου» ανέφερε αρχικά ο κ. Κολύρης, ενώ για την συμμετοχή των ιδιωτών – επιχειρηματιών στον Οργανισμό απάντησε: «Έχει καταστεί σαφές πως η συμμετοχή θα είναι 50-50, τόσο στη Διοίκηση όσο και στα κεφάλαια του Οργανισμού. Επιδίωξη είναι ο Οργανισμός αυτός να έχει ετήσιο κεφάλαιο για την προβολή του ζακυνθινού τουρισμού, γύρω στις 500.000 Ευρώ. Μπορεί το ποσό αυτό να φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά είναι το 0.15% του συνολικού τζίρου του τουρισμού της Ζακύνθου. Αν γίνει σωστός χειρισμός, μπορεί να αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη στο νησί. Θέλω να τονίσω πως κάτι αντίστοιχο έκανε το 1999 το νησί της Κω και σήμερα υποδέχεται 1.000.000 τουρίστες το χρόνο, ενώ η Ζάκυνθος υποδέχεται 500.000 το χρόνο. Υπάρχει χώρος για ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη και αυτός είναι ο στόχος» 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *