Κοινωνία

Ετήσιο πρόγραμμα, ύψους 90 χιλ. € για τη σίτιση αναξιοπαθούντων από τον ΟΔΑΖ

Την υλοποίηση ενός ετήσιου προγράμματος σίτισης συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη γνωστοποίησε ο Διοικητής του ΟΔΑΖ Στάθης Μπετίνης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου.

Η σύμβαση έχει υπογραφεί με τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και το πρόγραμμα αφορά 100 οικογένειες που θα παίρνουν  τρόφιμα. Το ποσό που θα διατεθεί είναι 90 χιλιάδες ευρώ και προϋπόθεση όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι να μην λαμβάνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Μπετίνης «Το πρόγραμμα  αφορά ευπαθείς ομάδες και περιλαμβάνει τρόφιμα που θα παίρνουν οι οικογένειες.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για να κατατεθούν τα δικαιολογητικά έχει ήδη σταλεί για δημοσίευση στις εφημερίδες. Θα υπάρξει και ειδική επιτροπή που θα μοριοδοτεί. Όσοι επιλεγούν δεν θα παίρνουν τρόφιμα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας ή του Δήμου καθώς η επιτροπή θα έχει μπροστά της τις καταστάσεις».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες μαζί με τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση ενδιαφέροντος
2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5. Αίτηση διαζυγίου ή υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί διάστασης του ζευγαριού  
6. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας, ή υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρεωτικής υποβολής φορολογικής δήλωσης θεωρημένη από τη ΔΟΥ.
7. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για Άτομα με ειδικές Ανάγκες.
8. Ιατρική γνωμάτευση εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας
9. Κάρτα ανεργίας, εφόσον πρόκειται για ανέργους.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
.
Α. Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *