Ζάκυνθος

Εσωτερικός έλεγχος με κάμερα στο δίκτυο αποχέτευσης Καλαμακίου

Το έργο της αποχέτευσης Καλαμακίου ακόμα δεν έχει διευθετηθεί ούτε έχει λειτουργήσει και στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ αποφάσισε όπως αξιοποιήσει ειδικό εξοπλισμό που διαθέτει για να κάνει έλεγχο. Ο εν λόγω εξοπλισμός επισκευάστηκε πρόσφατα και πλέον δίνεται η δυνατότητα να τεθεί σε λειτουργία.

Πρόκειται για ένα βαγονέτο που διαθέτει κάμερα και μπορεί να μπει σε αγωγό και να τον βιντεοσκοπήσει. Το μηχάνημα αυτό θα μπει μέσα στον αγωγό της αποχέτευσης Καλαμακίου και θα καταγράψει ότι βρει στο εσωτερικό του.

Προς το παρόν αναμένεται να σταματήσουν οι βροχοπτώσεις ώστε να υποχωρήσουν τα όμβρια και ο αγωγός της αποχέτευσης να είναι ελεύθερος για να ελεγχθεί.

Το έργο αυτό δεν λειτουργεί παρότι έχει ολοκληρωθεί πριν από δύο χρόνια και η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την οργή των επιχειρηματιών του Καλαμακίου που δίκτυο ακούνε και δίκτυο δεν βλέπουν.

Στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ έχουν γίνει πολλές αναφορές και ενημέρωση για το πρόβλημα αλλά δεν έχουν επιβληθεί ποινές στον εργολάβο για κακοτεχνία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *