Ελλάδα

Ερωτηματικά για την ταυτότητα των δραστών στην επίθεση κατά της ΝΔ

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας μπήκε από τη Δευτέρα το πρωί στη ζωή των Ελλήνων μετά το χτύπημα από πυροβόλο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι μάγκνουμ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με ιδιαίτερο στόχο το γραφείο του προέδρου του κόμματος και  πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα για τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την εξέταση στις δυο βολίδες και στους κάλυκες που βρέθηκαν προκύπτει ότι τόσο το καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησαν το γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, όσο και το περίστροφο μάγκνουμ 357, μια βολίδα από το οποίο βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» στην κατάθεσή του αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι τα δύο άτομα εκτός από καλάσνικοφ, είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας, τον οποίο όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Αν αυτό αποδειχθεί, τότε μιλάμε για την επιστροφή της «βαριάς» τρομοκρατίας στην Ελλάδας. Ο μάρτυρας, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι αναλυτικός σε σχέση με την πορεία των δραστών από το αυτοκίνητο που πάρκαραν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη με κατεύθυνση προς την Αμφιθέας, προς το σημείο από το οποίο πυροβόλησαν.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά επισταμένα όλες τις διαθέσιμες μαρτυρίες από γείτονες και περίοικους  με στόχο τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων και προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες μέσα από την ηλεκτρονική φωτοαπεικόνιση των βίντεο που κατέγραψαν το γεγονός.

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τις αρχές είναι εάν βρισκόμαστε μπροστά  σε μια νέα γενιά τρομοκρατών ή εάν έχουν δραστηριοποιηθεί ξανά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου  και παλιοί “συμπαθούντες” τη δράση της 17ης Νοέμβρη και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στις εκτιμήσεις αρμοδίων κύκλων είναι ότι αποτελεί θέμα χρόνου η έκδοση σχετικής με το χτύπημα ανακοίνωσης που εικάζεται ότι θα αποδώσει και το ιδεολογικό στίγμα των τρομοκρατών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *