Ζάκυνθος

Εργατικό Κέντρο και ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν συλλαλητήρια απόψε κατά της Μέρκελ

Δύο διαφορετικά συλλαηλήρια θα γίνουν απόψε στο νησί μας ενάντια στην επίσκεψη της γερμανίδας καγελάρου Αν. Μέρκελ στη χώρα μας, εκ των οποίων το ένα οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο το Εργατικό Κέντρο.

Το συλλαληήριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο ητς 21ης Μαΐου και το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στις 7.30 το απόγευμα έξω από το Διοικητήριο.

Οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια θα διαμαρτυρηθούν για τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας στους εργαζόμενους και θα χαρακτηρίσουν προκλητική την επίσκεψη Μέρκελ που γίνεται την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από το βάρος συνεχών αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσυγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ και στην ανακοίνωση – πρόσκληση που εξέδωσε αναφέρει:

«Το νέο “πακέτο” βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και ο αντιλαϊκότερος στην ιστορία της χώρας μας κρατικός προϋπολογισμός του 2013 έχουν το χαρακτήρα προμελετημένου, δολοφονικού χτυπήματος ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθώς κλιμακώνουν και πολλαπλασιάζουν καταστάσεις πρωτοφανούς αγριότητας: ασθενείς με χρόνιες και ανίατες παθήσεις χωρίς περίθαλψη, αυτοκτονίες, κατάθλιψη, ανεργία – φτώχεια – εξαθλίωση σε κάθε σπίτι, «λουκέτα», άστεγοι, απόγνωση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Μέρκελ καταφθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα την Τρίτη 9/10 για να προσφέρει “ευρωπαϊκή στήριξη” στην καταρρέουσα, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να “περάσει” το πακέτο των 14,5 δισ.

Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, που πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές, που προωθούνται από την Ευρωζώνη με την ηγεμονία της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αντίσταση. 

 

Το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου από την πλευρά του καλεί στο συγκέντυρωση που θα γίνει στις 7.30 έξω από το κτίριο του Διοικητηνρίου και επισημαίνει:

Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους του νησιού σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ !

Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής σε αυτούς που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Τα σωματεία του νησιού να κλιμακώσουν την πάλη τους με κινητοποιήσεις, απεργία την μέρα ψήφισης τον μέτρων, περιοδείες στους χώρους δουλειάς, να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα της ΕΕ και της τρικοματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είχε προειδοποιήσει, έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων. Είναι ψέματα ότι τα μέτρα είναι για το καλό μας είναι για το καλό τον πλουτοκρατών εμάς μας θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Είναι ψέματα ότι τα μέτρα μα τα επιβάλουν οι κακοί ξένοι και η τρόικα, όλοι μαζί είναι μια συμμορία που κλέβουν τον ιδρώτα μας. Τα μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να μην δεχτούμε της αυταπάτες που καλλιεργούν ότι με μια καλύτερη διαχείριση, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ θα μας λυπηθούν και δεν θα είναι τόσο σκληροί μαζί μας. Κοροϊδεύουν!! Δεν είναι θέμα διαχείρισης, δεν φταίνε κάποια λαμόγια που τα φάγανε. Φταίει το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και δεν έχει να δόση τίποτα πλέον στους εργαζόμενους τα φτωχά πλατιά λαϊκά στρώματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *